Nieuws

Kieler Woche lijdt onder crisis

De Kieler Woche, een Duits zeilevenement van 18-26 juni, is dit jaar veel minder populair dan voorgaande jaren. De organisatie wijt dit onder andere aan de kalender van de ISAF.

11:42

De organisatie had in eerste instantie 22 aanmeldingen binnen gekregen, dit aantal is nu al teruggelopen naar elf. “In dezelfde periode als de Kieler Woche zijn de Wereldbekerwedstrijden in Medemblik en Weymouth en in juli vinden in Helsinki de EK plaats”, aldus Jobst Richter. “Dit zijn te veel evenementen in een te korte tijd. Daarnaast wordt vermoed dat de EHEC-bacterie uit Duitsland afkomstig is. Ook dit zou een atleten kunnen afschrikken.”

Volgend jaar kan hetzelfde soort probleem ontstaan, als de finale van de Wereldbekerwedstrijden weer in dezelfde periode als de Kieler Woche valt. Met vlak daarna de Olympische Spelen, heeft de Kieler Woche geen goed vooruitzicht op een groot aantal deelnemers.

De ISAF wil de locaties voor de Wereldbekerwedstrijden in 2013 over alle continenten verspreiden. Richter: “We hopen dat Kiel een van de locaties wordt, zodat de zeilers al in de buurt zijn.”

Foto’s: ANP
(Zita Divendal)

Last modified: 21 juni 2011
Sluiten