Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kennismaken met watersport

08:24

Kinderen van Stichting voor Kind en Ouder in Ouder-Amstel (SKOO) kunnen tijdens de komende meivakantie zeilen op de Ouderkerkerplas. De cursus is het resultaat van een samenwerking tussen SKOO en WV Ouderkerkerplas (WVOP), met als doel de jeugd van Ouderkerk in aanraking te brengen met de watersport. Op 28 en 29 april en 1 mei staan de instructeurs van WVOP klaar om de kinderen mee de plas op te nemen. De kinderen maken tijdens die dagen kennis met zeilen en surfen.

Groot succes

Stichting voor Kind en Ouder in Ouder-Amstel“Met dit mooie lenteweer begint het toch echt weer te kriebelen.”, aldus een enthousiaste clustermanager Cindy Plasmeijer, “Vandaar dat we na het succes van vorig jaar graag weer samen met WVOP de boot in gaan.” De samenwerking sluit goed aan bij de filosofie van SKOO, waarbij ze de kinderen de mogelijkheid willen geven om kennis te maken met verschillende activiteiten tijdens de BSO uren.

De zeilcursus bestaat uit een drietal ochtenden, waarbij de kinderen de eerste beginselen van het zeilen krijgen bijgebracht. Afhankelijk van het weer wordt er door de instructeurs van WVOP gekeken welke activiteiten die dag mogelijk zijn. Voorop staat dat de kinderen op deze dag vooral plezier met elkaar moeten hebben. Een gedachte die bij zowel SKOO als WVOP hoog in het vaandel staat.

“Afgelopen jaar was een groot succes, er waren zoveel aanmeldingen dat we zelfs kinderen moesten teleurstellen.” vertelt Sander Boelen, voorzitter van WVOP. “We proberen dan ook dit jaar een paar extra instructeurs te vinden, zodat er meer kinderen kunnen meedoen.” vervolgt hij, “deze samenwerking met SKOO past heel goed bij onze strategie om de accommodatie aan de Ouderkerkerplas voor meerdere doeleinden in te zetten.”

Voorbereiding op het seizoen

De watersportvereniging is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen, dat half april zal starten. Het clubhuis en alle boten en surfplanken worden weer uit de winterslaap gehaald, zodat alles klaar is voor de vele activiteiten die komen gaan. “De inschrijvingen voor de lessen en watersportkampen zijn al begonnen, maar er komt nog meer,” aldus een trotse Sander Boelen. Voor de zeilcursus van SKOO kun men zich aanmelden op de verschillende locaties van SKOO in Ouderkerk.

Voor meer informatie over WV Ouderkerkerplas kunt u kijken op www.wvop.nl, voor meer informatie over SKOO op www.skoo.nl

Last modified: 3 april 2014
Sluiten