Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kampioenen zeilen om PIP-titel

13:41

Aan het begin van het zeilseizoen vinden op de Loosdrechtse Plassen de jaarlijkse ‘Primus Inter Pares’-wedstrijden plaats. Tijdens dit zeilevenement nemen de nationale kampioenen uit verschillende klassen, maar ook de europese en wereldkampioenen met de Nederlandse nationaliteit het tegen elkaar op in speciaal ter beschikking gestelde zestienkwadraten. Komende zaterdag en zondag is het weer zo ver. Aan het begin van het zeilseizoen vinden op de Loosdrechtse Plassen de jaarlijkse ‘Primus Inter Pares’-wedstrijden plaats. Tijdens dit zeilevenement nemen de nationale kampioenen uit verschillende klassen, maar ook de europese en wereldkampioenen met de Nederlandse nationaliteit het tegen elkaar op in speciaal ter beschikking gestelde zestienkwadraten. Komende zaterdag en zondag is het weer zo ver.

Deelname van de kampioenen is op uitnodiging van het Watersportverbond. In één weekend wordt gestreden om de zogenaamde PIP-titel die de kampioen der zeilkampioenen een jaar lang mag koesteren. In 2011 is de 50e PIP georganiseerd. Dit werd gevierd met alle oud PIP-kampioenen en een lustrumboek in het toen net opgeleverde en spiksplinternieuwe clubhuis van de GWV de Vrijbuiter.

Niet altijd was Loosdrecht het thuiswater van de PIP. Vanaf het begin tot en met 1973 werden de wedstrijden voor de PIP op de Braassemermeer gezeild.

Onder de oud-winnaars bevinden zich bekende namen zoals Jan van Staveren, Boudewijn Binkhorst, Bouw van Wijk en Martin Heineke. De zoon van de zeilmaker, Bob Heineke, wist de PIP vorig jaar te winnen. Onder de deelnemers bevinden zich ditmaal Thijs Kort, die zowel in de Schakel als 16m2 kampioen, Maarten Jamin (wereldkampioen Yngling) en oud-olympiër Mark Neeleman. (EvS) Foto Eric van Staten

Tags: Last modified: 16 april 2012
Sluiten