Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Primus Inter Pares

10:08

Primus Inter Pares

Primus Inter Pares

Voor de tweeënvijftigste keer wordt komend weekeinde de Primus Inter Pares gehouden. Alle zeilkampioenen van het afgelopen jaar nemen het op de Loosdrechtse plassen tegen elkaar op. De winnaar mag zich kampioen der kampioenen noemen.

De wedstrijden worden gevaren in 16m2 (zestien kwadraten). Voor de eerste wedstrijd worden de boten door loting aan de zeilers toegewezen. De winnaar van de eerste race zeilt de volgende wedstrijd in de boot die als laatste over de finish kwam. Nummer twee in de een na laatste finisher en zo gaat dat verder.

Primus Inter Pares

Deelname aan de Primus Inter Pares gebeurt op uitnodiging. In principe worden alleen zeilers uitgenodigd die afgelopen jaar nationaal kampioen zijn geworden of een internationale titel hebben behaald. Een uitzondering op deze regel wordt dit keer gemaakt voor de olympiërs Lisa Westerhof en Lobke Berkhout die in Weymouth hun topzeil carrière afsloten met een bronzen olympische medaille. Sven Coster die jarenlang met zijn broer Kalle zeer succesvol was in de 470-klasse. En Finnzeiler Pieter Jan Postma.

Deelnemers

Tot de deelnemers aan de Primus Inter Pares behoren verder dit jaar: Tom Weller (kampioen Sharpie), Martijn v.d. Pol (12 voetsjol), Thijs Kort (16 kwadraat & Schakel), Mick v.d. Meer (Flash), Ivo Kok (J22), Floor Vrijenhoek (Laser 4.7), Jeroen de Groot (Pampus), Max Visser (Randmeer), Tjebbe Zwart (Solo), Menno Huisman (Valk), Maarten Jamin (Yngling) en Pieter Goedhart (420).

De wedstrijden zullen worden georganiseerd door de 16m2 klassenorganisatie, GWV De Vrijbuiter en het Watersportverbond. GWV De Vrijbuiter in Loosdrecht is de gastgevende vereniging. De loting gebeurt om 10.30 uur, waarna de eerste start zo spoedig mogelijk zal plaatsvinden.

Ook voor toeschouwers is het interessant het verloop van de wedstrijden te volgen. Het gezellige clubgebouw van de Vrijbuiter biedt daartoe alle gelegenheid.

Fotografie Eric van Staten

Last modified: 9 april 2013
Sluiten