Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Kamervragen over uitgave 1800-seriekaarten

13:30

 

De Kamerleden Jacobi en Eijsink hebben aan de ministers van Defensie en van Infrastructuur en Milieu vragen gesteld over het besluit van de Hydrografische Dienst om de verschijning van 1800 kaarten op te schorten.

De uitgave  is uitgesteld als gevolg van bezuinigingen bij Defensie en door de wijzigingen in de verkeersscheidingsstelsels op de Noordzee. Jacobi en Eijsink willen van de ministers weten of het uitgeven van de kaarten halverwege het seizoen vanwege de hoge kosten niet zonde is. Volgens de PvdA-ers zullen watersporters dan waarschijnlijk geen nieuwe kaarten meer kopen. De Kamerleden stellen voor om dit jaar volledig af te zien van uitgave en deze besparing te gebruiken om vanaf volgend jaar weer jaarlijks in het vroege voorjaar de 1800 serie uit te geven.

Ook vragen zij zich af of er een mogelijkheid  is om de kaarten in plaats van op papier digitaal te laten verschijnen met daarbij de mogelijkheid van tussentijdse kaartactualisaties waar zeekaartengebruikers zich op kunnen abonneren.

Last modified: 6 februari 2013
Sluiten