Nieuws

Kaartverkoop Boot Düsseldorf 2024 geopend

Van 20-28 januari 2024 opent de grootse watersportbeurs weer haar deuren

09:20

Van zaterdag 20 tot zondag 28 januari opent de grootste indoor boten- en watersportbeurs weer haar deuren voor honderdduizenden bezoekers. De immense beurs in Düsseldorf telt meerdere hallen met verschillende thema’s, van zeilen en superjachten tot duiken en kanoën. Via de website van Boot Düsseldorf kun je nu je kaarten kopen voor 2024.

Thema’s

Dagelijks tussen tien uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds kun je de beurs met meer dan 1500 exposanten bezoeken. De 17 hallen zijn verdeeld in verschillende thema’s. Zo kom je in hal één binnen tussen de motorboten, die je ook in vier andere hallen verderop vindt. Motoren, uitrusting en accessoires vind je in hal 10 en 11. Andere thema’s zijn superjachten, superboten (luxueuze ‘bijboten’), reizen, surfsporten, duiken en paddling, met kajaks, kano’s en een heuse rivier om ze te testen. Het meest interessante thema – zeilen, uiteraard – vind je in hal 15 en 16.

Boot Düsseldorf 2024

Zeilhallen

Ruim honderd fabrikanten, zeilverenigingen en wedstrijdorganisaties zullen de zeilhallen van de beurs vullen en de “crème de la crème” van de zeilsport vertegenwoordigen, aldus de organisatie. Onder andere Amel, Arcona Najad, Bavaria, Bénéteau, Contest, Dufour, Elan, Faurby, Grand Soleil, Hallberg Rassy, Sirena, Solaris, Sunbeam en Wauquiez zijn aanwezig met verschillende jachten om bij aan boord te stappen. Ook vind je er een groot aanbod aan watersportproducten om te bekijken.

Workshops

Naast het bekijken van de verschillende jachten en nautische producten, kun je op de beurs ook verschillende workshops volgen. Zo vindt het Blauwasser seminar voor de dertiende keer plaats, waar wereldzeilers Judith en Sönke Roever hun kennis delen. Ook kun je al je zeilvakantievragen stellen aan de boot cruise coaches om een volgende vakantie te plannen. Daarnaast is er een boot charter workshop, waarin alle aspecten van het charterzeilen behandeld worden. Kom alles te weten over contracten, verzekeringen en andere zaken waar je mee te maken krijgt bij het huren van een boot.

Boot Düsseldorf 2024

En meer

Kinderen kunnen bovendien binnen zeilen in een optimist, op een groot waterbassin met windmachines. Ook is er een speciaal “classic forum” over de geschiedenis en ontwikkeling van de scheepvaart. Verschillende lezingen, films, korte cursussen en exposities tonen daar de historie van de botenbouw. Meer informatie over alle activiteiten en exposanten vind je hier.

Een dagkaartje om Boot Düsseldorf in 2024 te bezoeken kost 21 euro, voor kinderen 9 euro. Voor onder andere senioren, studenten en het bezoeken van alleen de middagen gelden gereduceerde tarieven.

Afbeeldingen: Messe Düsseldorf/ctillmann

Last modified: 24 oktober 2023
Sluiten