Nieuws

Kaap Hoorn binnen handbereik

Als er met de huidige snelheid doorgevaren wordt, zullen schipper Bruno Peyron e z'n mannen aan boord van de Orange zaterdag Kaap Hoorn aan bakboord laten...

12:26

Als er met de huidige snelheid doorgevaren wordt, zullen schipper Bruno Peyron en z’n mannen aan boord van de Orange, zaterdag Kaap Hoorn aan bakboord laten.

Met meer NW winden in het vooruitzicht, blijft de maxi-cat uitlopen op het recordschema van Olivier de Kersauson. Inmiddels is de voorsprong opgelopen tot ruim 3300 mijl.

Hoewel de omstandigheden relatief gunstig zijn, blijft het passeren van Kaap Hoorn altijd een speciale gebeurtenis. De Kaap heeft een reputatie hoog te houden en zal ook nu weer de nodige oplettendheid van de bemanning vergen. De wind, op dit moment 25 tot 30 knopen NW, botst tegen de Andes in het noorden en waait vervolgens versneld door de ‘nauwe’ Drake Straits, tussen het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika en het Arctische continent. Bovendien komt de oceaanbodem omhoog van maarliefst 6.000 meter tot slechts 200 meter, wat een verwarde en onvoorspelbare golfslag tot gevolg kan hebben.

De statistieken d.d. donderdag 11 april, 1300 uur:

Last modified: 4 september 2007
Sluiten