Nieuws

Jubileumjaar Werelderfgoed Waddenzee

08:16

Foto: Cees Tettero

De Werelderfgoedweken gaan dit jaar van start met een midzomernachtzeiltocht over het Lauwersmeer. Vanaf 21 juni tot half september kan iedereen ervaren wat waddengebied zo bijzonder maakt. In de periode van de Werelderfgoedweken zijn een reeks exclusieve excursies in het hele waddengebied. De Werelderfgoedweken zijn een initiatief van de Waddenvereniging, in samenwerking met lokale ondernemers.

Jubileumjaar 

WaddenDe Werelderfgoedweken hebben voor het waddengebied een extra feestelijk tintje, het is vijf jaar geleden dat de Wadddenzee is uitgeroepen tot werelderfgoed. Hiermee kwam er internationale erkenning voor de bijzondere natuurwaarden van de Wadden. De Waddenzee is het enige natuurgebied in Nederland dat zich werelderfgoed mag noemen. Het is één van de grootste wetlands op aarde met een uniek landschap en een hele rijke natuur.

De vijf zintuigen

Tijdens de Werelderfgoedweken daagt de Waddenvereniging deelnemers uit om met alle zintuigen het Werelderfgoed te ervaren. De dynamiek en geweldige natuurkrachten voelen, het stelsel van geulen en platen zien vanuit een nieuw perspectief, luisteren naar de stilte of het geluid van miljoenen vogels. Tijdens elke excursie bekijkt u het waddengebied vanuit een compleet nieuw perspectief. Een hele wereld om te ontdekken.

Voor meer informatie en het aanbod van de aexcusries kunt u kijken op  www.werelderfgoedweken.nl

 

Foto: Stijn Tettero

Last modified: 12 juni 2014
Sluiten