Actueel, Nieuws

Jefa neemt Design Award Mets (DAME) in ontvangst

16:24

De Design Award Mets (DAME) 2014 is op de openingsdag van vakbeurs METS uitgereikt aan Jefa, voor het Jefa Traveller Steering system. Het systeem werd gekozen als overkoepelende winnaar uit de winnaars van zes verschillende categorieën. Een zevenkoppige jury, met kopstukken uit de industrie en uit de jachtwereld, koos de winnaars uit meer dan 100 inzendingen.

Winnaars in de verschillende categorieën

GlomexScheepvaartelektronica en gerelateerde software
weBBoat 4G van Glomex SrL, Italië
De WebBoat 4G-antenne van Glomex is een Wifi-router, acces point en -antenne in één. Mits binnen bereik van een 4G-netwerk of een geaccepteerd Wifi-netwerk, functioneert de antenne respectievelijk als router of acces point. Alle apparatuur op en rond de antenne die gebruik maken van Wifi kunnen dan via de antenne van het internet gebruikmaken.
Meer informatie vindt u op www.glomex.it/webboat/eng.

 

 

Interieurapparatuur, inrichting, materialen en elektrische aansluitingen in hutten
inductieSilKEN2 Inductiekookplaat van Kenyon International inc, VS
De SilKEN 2 is in essentie een tweepits inductiekookplaat. Het gebruik van twee in het ontwerp geïntegreerde siliconenmatten maakt de kookplaat bijzonder. De siliconenmatten kunnen de hoge temperatuur tijdens het koken gemakkelijk aan en zorgen tegelijkertijd voor een antislipondergrond. Bij een beetje helling blijven de pannen dus gewoon staan. Bovendien zijn de matten afneembaar en gemakkelijk schoon te houden. Tot nu toe is de SilKEN 2 alleen geschikt voor motorjachten. Meer informatie vindt u op www.cookwithkenyon.com

 

seabung

Jachthavenapparatuur, scheepswerfapparatuur en scheepsbouwgereedschap en -materiaal
Seabung van Seabung, Verenigd Koninkrijk
De Seabung is gemaakt om het vervangen van een afsluiter te vergemakkelijken. De boot hoeft er het water niet meer voor uit. Een flexibel kunststof parapluutje wordt door de afsluiter en door de huiddoorvoer naar buiten gestoken, waar het parapluutje uitklapt. De waterdruk houdt vervolgens de Seabung op zijn plaats, waardoor u alle tijd heeft om de afsluiter te vervangen. Na vervangen trekt u de Seabung gewoon weer door het gat terug naar binnen. Kijk voor meer informatie op www.seabung.com.

 

 

Dekapparatuur, zeilen en verstagingTraveller-system-1
Steering Traveller van Jefa Steering ApS, Denemarken
Winnaar in zijn categorie en ook algemeen winnaar is het Jefa Traveller steering system. Het systeem vervangt de gebruikelijke kabelbesturingssystemen met kwadrant, dat doorgaans veel ruimte in het achterschip inneemt en weinig respons geeft aan de roerganger door lange (rekkende) kabels. Bij het awardwinnende stuursysteem wordt de stuurbeweging vanaf het stuurwiel door middel van een korte kabel doorgegeven aan een traveller, die op een rail loopt. De traveller is vervolgens door middel van stangen aan de roerkoningen bevestigd. Meer informatie vindt u op www.jefa.com.

 

Kleding en apparatuur voor bemanning
Voor deze categorie is dit jaar geen winnaar uitgeroepen. Dat is bijzonder, want doorgaans is het aantal genomineerden in deze categorie groot. “Gezien het aantal en de kwaliteit van de inzendingen – vooral in vergelijking met de inzendingen in de andere categorieën – hebben we besloten om dit jaar geen winnaar uit te roepen in deze categorie”, maakte juryvoorzitter Bill Dixon bekend.

 

MOB light

Reddings- en veiligheidsapparatuur
MOB Zoeklicht van Exposure Marine, Verenigd Koninkrijk
Een waterdichte, drijvende en stootvaste zaklamp, oplaadbaar via usb en tevens bruikbaar als strobe-licht bij man overboord. De strobe-functie gaat aan bij onderdompeling, terwijl de lamp verder als zoeklicht dienst kan doen. En natuurlijk ook gewoon als zaklamp. Kijk voor meer informatie op www.use1.com/exposure-marine/mob.

 

 

Machines, aandrijving, mechanische en elektrische systemen en aansluitingenpro installer
Pro-Installer EZ-Mount Accuschakelaars van Marinco van BEP, Nieuw-Zeeland
Waar bij een reguliere schakelaar de montage achter de knop plaatsvindt, heeft Marinco een serie schakelaars ontwikkeld waar de kabels bovenop de behuizing worden gemonteerd. De knop wordt er als deksel overheen geplaatst. Daardoor is de schakeling gemakkelijk te monteren en te inspecteren. Kijk voor meer informatie op www.marinco.com.

 

 

De METS duurt van 18 tot en met 20 november en vindt plaats in de Amsterdam RAI. De METS is de grootste vakbeurs voor de watersportindustrie ter wereld. Nagenoeg tegelijkertijd worden in de RAI ook nog andere internationale branche-evenementen gehouden, waaronder de Global Superyacht Forum, de International Sailing Summit, het HISWA-symposium Yacht Design & Construction en het HISWA marina symposium.

Voor meer informatie over de DAME en de METS 2014 kijkt u op www.metstrade.com

Last modified: 18 november 2014
Sluiten