Nieuws

Jachtendief in de problemen

15:57

Het zal je maar gebeuren: net een mooi jacht gejat, komt er een orkaan op je af. Graham Collins uit Halifax, eigenaar van Secret Plans, denkt dat dat is wat er met zijn zeilboot is gebeurd. Afgelopen vrijdag begon de EPIRB van de boot noodsignalen te verzenden, zo’n 320 mijl van de kust van Nova Scotia. Recht in het midden orkaan Larry, die daar op dat moment woedt.

Van drugssmokkel naar jachtendief

Voor de zekerheid werd de box van Secret Plans gecheckt: leeg, zonder schade of resten van lijnen. Het toeval wil dat er enkele dagen eerder een verdachte van drugssmokkel uit het naburige ziekenhuis ontsnapte. De beste man was eind augustus voor de kust van een andere zeilboot geplukt, in het gezelschap van meer dan 500 kilo cocaïne. De uit Antigua afkomstige verdachte was in het bezit van een RYA Yachtmaster en had jarenlange ervaring met het afleveren en schipperen van jachten over de hele wereld.

Secret Plans in Halifax

Orkaan Larry

Collins vertelde de Canadese media dat het goed mogelijk is dat de verdachte drugssmokkelaar er met zijn boot vandoor is gegaan – het ziekenhuis waar hij een gezondheidscheck kreeg ligt slechts op enkele kilometers afstand van de jachthaven waar Secret Plans lag afgemeerd. Collins denk dat zijn boot verloren is, vertelde hij aan de Halifax Chronicle Herald; “Ik zou de boot graag terug hebben, maar de boot moet wel gezonken zijn als de dief het risico op arrestatie met de uitgezonden noodsignalen accepteerde.”

Orkaan Larry zorgde op dat moment voor windstoten van meer dan 75 knopen. De Amerikaanse kustwacht zocht afgelopen weekend naar het jacht en haar bemanning, maar kon helaas niks vinden.

Omslagfoto: (c) NOAA

 

Tags: Last modified: 14 oktober 2021
Sluiten