Nieuws

Italiaans team valt record Dakar-Guadeloupe aan

De Italianen Andrea Gancia en Matteo Micelli zijn negen dagen met een 20 voets open catamaran onderweg om het illustere record van Dakar naar Guadeloupe te verbeteren. Hans Bouscholte en Gerard Navarin zijn tot nu toe de snelste en hadden er in 1999 15 dagen, 2 uur en 26 minuten voor nodig...

12:06

(Foto: www.oceancat.net)
De Italianen Andrea Gancia en Matteo Micelli zijn negen dagen met een 20 voets open catamaran onderweg om het illustere record van Dakar naar Guadeloupe te verbeteren. Hans Bouscholte en Gerard Navarin zijn tot nu toe de snelste en hadden er in 1999 15 dagen, 2 uur en 26 minuten voor nodig.


Vorig jaar al probeerde het Italiaanse duo het record aan te vallen, maar die poging strandde toen ze zich gedwongen zagen met roerschade de Kaapverden aan te lopen. Deze keer gaat het voorspoediger en liggen ze net voor op het recordschema van het Nederlands/Franse team.
Gancia en Micelli zijn emotioneel vermoeid. Na het lichte weer van afgelopen weekend, is het nog steeds wachten tot de passaatwinden hen weer flinke bootsnelheid bezorgen. Naar verwachting zal de wind in de loop van vandaag oppikken.


Deze tweede week van de poging is een stuk lastiger dan de eerste. Beide zeilers hebben oppervlakkige maar pijnlijke wonden aan handen, voeten, armen en benen die niet genezen en alleen maar verslechteren door de constante inspanning en vochtigheid. Slapen is nauwelijks te doen op de schommelende cat en oververmoeidheid verslapt de reflexen van de twee. Hans Bouscholte vatte het bij aankomst in Guadeloupe passend samen: ‘Ik heb nog nooit zo met het lot geflirt!’.

Klik hier voor de laatste positiemelding:
http://www.oceancat.net/italiano/pagine/mappa.htm

Last modified: 4 september 2007
Sluiten