Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

ISAF WK misschien naar Nederland

15:48

Het Watersportverbond en de Gemeente Den Haag hebben samen de ambitie een bid in te dienen voor de organisatie van de ISAF Wereldkampioenschappen Zeilen in 2018. In samenwerking met sportmarketingbureau TIG Sports, worden de nodige stappen gezet om een dergelijk bid op uiterlijk 1 maart aanstaande in te dienen bij de internationale zeilfederatie ISAF in Southampton.

Krachtmeting voor de Spelen

Nacra 17-team's Delta LloydEens in de vier jaar vinden de Wereldkampioenschappen zeilen in alle Olympische klassen plaats. Het evenement in 2018, waarvoor het Watersportverbond en de Gemeente Den Haag een bid willen indienen, vindt twee jaar voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo plaats. Het evenement zien zeilers als de eerste krachtmeting en er is een kans om als land te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

In 2011 organiseerde Perth (Australië) het evenement. Dit jaar is Santander (Spanje) de organiserende stad. De steden Aarhus (Denemarken), Gdynia (Polen), Busan (Zuid-Korea), en Townsville (Australië) overwegen ook om een bid uit te brengen om het WK Zeilen in 2018 te mogen organiseren.

Nautische evenementen in Den Haag

De gemeente Den Haag heeft in 2010 al het WK 470 en in 2013 het WK Nacra georganiseerd. Deze week kwam het nieuws naar buiten dat ook de Volvo Ocean Race in juni 2015 een pitstop in Den Haag heeft. Het Watersportverbond vindt het uitbrengen van een dergelijk bid belangrijk voor het positioneren van Nederland als zeilland op de internationale markt. ISAF neemt medio mei of juni een besluit over de definitieve toewijzing.

Last modified: 5 februari 2014
Sluiten