Actueel, Nieuws

Internationale training voor reddingsmaatschappijen

13:55

De International Maritime Rescue Federation (IMRF) is een uitwisselingsprogramma voor vrijwillige reddingbootbemanningen van verschillende Europese reddingmaatschappijen. Het hoofddoel van deze uitwisseling is het delen van kennis en het leren van elkaars organisatie. Zeven vrijwilligers vertegenwoordigen de KNRM in de deelnemende landen, de training duurt nog tot 4 oktober.

KNRM wederom organisator

International Maritime Rescue Federation (IMRF) De KNRM heeft, na het succes van afgelopen jaren, wederom de organisatie op zich genomen van de derde Europese reddingboot bemanningsuitwisseling. De IMR-exchange wordt mogelijk gemaakt door de support van partnerschappen van de Europese Unie. De kosten worden gedekt door het Lifelong Learning Program van de Europese Unie. In totaal doen acht landen mee: Duitsland, IJsland, Noorwegen, Finland, Zweden, Engeland, Denemarken en Nederland.

Leren van elkaar

De organisatoren van de deelnemende landen hebben een leerzaam programma verzorgd, dat aansluit bij de omstandigheden van het land. Denk daarbij aan de rotskusten van Engeland, de vele eilandjes voor de kust van Zweden, de bergreddingen in IJsland en de zandstranden van Nederland. De vrijwilligers zullen Search and Rescue (SAR) oefeningen met KNRM-reddingstations meedraaien om op die manier ervaring en kennis uit te wisselen en nieuwe technieken en vaardigheden te leren.

 

Bron: KNRM

Last modified: 30 september 2014
Sluiten