Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Internationaal programma reddingsmedewerkers

12:42

De International Maritime Rescue Federation (IMRF) organiseert een uitwisselingsprogramma voor vrijwillige reddingsboot bemanningen van verschillende Europese reddingsmaatschappijen. Het doel van de uitwisseling is om kennis te delen en te leren van andere reddingsmaatschappijen. Het uitwisselingsprogramma is van zaterdag 28 september tot zaterdag 5 oktober.

Ondersteuning Europese Unie

De KNRM heeft net als afgelopen jaar de organisatie van de Europese reddingboot bemanningsuitwisseling op zich genomen. De IMRF exchange wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van partnerschappen van de Europese Unie, de kosten zijn gedekt door het Lifelong Learning Program van de Europese Unie.

In totaal doen acht Europese landen mee aan de uitwisseling. Duitsland, IJsland, Noorwegen, Finland, Zweden, Engeland, Denemarken en Nederland. Ook buiten Europa is er interesse vanuit reddingmaatschappijen voor het uitwisselingsproject. Twee Canadese vrijwilligers doen deze week mee met het uitwisselingsprogramma in Duitsland en Finland.

Search and Rescue

IMRF ExchangeDe organisatoren van de deelnemende landen hebben een programma verzorgd dat aansluit bij de omstandigheden van het desbetreffende land. Met de oefeningen behandelen de deelnemers onder andere de rotskusten van Engeland, de vele eilandjes voor de kust van Zweden, de bergreddingen in IJsland en de zandstranden van Nederland.

De vrijwilligers zullen Search and Rescue (SAR) oefeningen met KNRM reddingstations meedraaien om op die manier ervaring en kennis uit te wisselen en nieuwe technieken en vaardigheden te leren. De KNRM heeft een programma gemaakt, waarin het oefenen met de KNRM reddingstations centraal staat.

Vrijwilligers van de KNRM

Zes vrijwilligers van de KNRM vertegenwoordigen de Redding Maatschappij in de volgende landen.

Land Vrijwilliger Reddingsstation
Zweden Gerard Pont Harlingen
Finland Jan Balk Elburg
Denemarken Johan Greiner Enkhuizen
Noorwegen Jacco Moerland Hansweert
Engeland Bram Verhage Breskens
IJsland Thijs van den Berg Schiermonnikoog

 

Voor meer informatie over de IMRF uitwisselingsweek, klikt u hier. Deelnemers aan de ‘IMRF Exchange’ plaatsen hun ervaringen, foto’s en verhalen op Facebook.

Foto: IMRF Exchange

Last modified: 2 oktober 2013
Sluiten