Nieuws

Ideale route 24uurs race uitgelekt

Via een verkeerd gestuurde e-mail heeft Zeilen hand kunnen leggen op de strategie van een van de kanshebbers op de winst in de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. Kijk op: http://twitter.com/Zeilen_magazine
en http://geosports.nl/

13:37

Omdat we deze informatie niet voor onszelf willen houden volgt hier een korte weergave.

Yo mannen,

M*****l en ik hebben flink zitten rekenen en onze conclusie is dat er eigenlijk maar een winnende route is vanavond en vannacht.

Zoals jullie weten kakt de wind er morgen hellemaal uit. In de noord blijft ie het langst staan. We gaan dus bij Den oever eruit rond Texel en Vlie en dan bij KW-zand weer naar binnen. HW den Oever is om 23:05 maar hij gaat op de Noordzee pas om 6:00 naar het noorden stromen. Dus: 6:00 bij SG-boei, gennaker erop en blazen. Dat betekent dat we om 4:00 bij Den Oever naar buiten gaan.

Zaterdag is het om 12:00 HW bij Harlingen (11:36 Terschelling). Dat komt dus wel goed. Op de Boontjes is de kentering om 13:00, daarvoor kunnen we het al wel proberen maar dat wordt wel pittig: kruisen met weinig wind. 14:00 KW-zand sluispassage en dan waarschijnlijk alles op alles om op tijd in Medemblik te komen.

Oja, neem nog wat extra redbull mee voor Piet, dan blijft ie wel wakker.

Tot straks.

Groet,

M***** en S****

De 24 Uurs Race is rechtstreeks te volgen via deze website en via Twitter: http://twitter.com/Zeilen_magazine

Last modified: 21 augustus 2009
Sluiten