Nieuws

ICAP Leopard begonnen aan missie

De 30,5 meter lange ICAP Leopard, van eigenaar Mike Slade is gisteren begonnen aan haar poging een wereldrecord te verbreken. De reis om het transatlantische snelheidsrecord te verbreken is begonnen vanuit de haven van Amrose Light, New York.

07:09

Het record staat op acht dagen, drie uur en 29 minuten en is gevestigd door het zeker 2,5 keer zo grote, 75 meter lange jacht Phocea. Ze vertrokken om 00:01 GMT en moeten dus op woensdag 4 juni de finish overvaren voor 03:30 GMT.

Ritme en regelmaat
ICAP captain Chris Sherlock: “Bij de start hadden we een snelheid van 27 knopen, de eerst 12 uur waren dan ook erg snel, winderig en nat. We proberen zoveel mogelijk in ritme te leven aan boord. Door regelmatig te eten, te slapen en natuurlijk op het dek de taken te vervullen in passes van vier uur blijven we scherp bij een snelheid van gemiddeld 20-30 knopen.”

Weersvooruitzichten
Genoeg wind is een absolute vereiste. Voor de komende dagen ziet het er aardig goed uit al zwakt de wind later wat af. Daarna is het gissen wat er komen gaat. Eigenaar Mike Slade is er zeker van dat de ICAP Leopard het record uit July 1988 gaat breken, voor de crew is het alleen maar hopen op voldoende wind.

Foto’s: ICAP Leopard
Volg de ICAP Leopard online op:

Last modified: 28 mei 2008
Sluiten