Nieuws

Hoger beroep voor Laura Dekker

Hoewel we al een tijdje niets meer van haar gehoord hebben, is Laura Dekker nog steeds vast van plan de jongste wereldomzeilster ooit te worden. Daartoe heeft ze hoger beroep aangetekend tegen haar ondertoezichtstelling.

14:05

Haar advocaat, Peter de Lange, meldde vandaag dat er drie gronden zijn voor het beroep. Ten eerste heeft de eerste rechtszaak plaatsgevonden in Utrecht, terwijl Laura in Gelderland woont. Haar proces had volgens de advocaat dan ook in Arnhem gevoerd moeten worden.

 

Voorts is de advocaat van mening, zo vertelde hij aan nu.nl, dat Laura als volwassene behandeld had moeten worden. Daarvoor gebruikte hij het argument dat ‘iemand die zo’n reis gaat maken, ook als volwassene voor de wet gezien moet worden’.

 

Tenslotte stelt hij zich vragen bij de ernstige bedreigingen waaraan de ontwikkeling van het veertienjarige meisje zou worden blootgesteld. De drie redenen gecombineerd waren volgens hem reden genoeg voor een beroepszaak.

 

Dat is enigszins verrassend, omdat de rechter in de originele zaak (de kinderbescherming vs Laura Dekker) had gesteld dat Dekker, na aan een aantal voorwaarden te hebben voldaan, in juli zou mogen vertrekken. De Lange verklaart de opmerkelijke stap als volgt: ‘Door tegelijkertijd in hoger beroep te gaan, mikken we op twee sporen’.

Foto: ANP

Last modified: 4 februari 2010
Sluiten