Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Henri Lloyd-man overleden

15:46

Henry Strzelecki, de man achter Henri Lloyd, is op Tweede Kerstdag overleden op 87-jarige leeftijd. Strzelecki heeft een dochter en twee zonen. Zijn zonen hebben momenteel het bedrijf Henri-Lloyd in handen.

Als fervent zeiler vond Strzelecki de zeilkleding die er in zijn tijd was ontoereikend, waarop hij een nieuw merk lanceerde. Kleding van synthetische stoffen stond nog in de kinderschoenen, maar Strzelecki maakte hier gebruik van. Door een samenwerking met Angus Lloyd kwam Henri-Lloyd tot stand. De kleding van Henri-Lloyd kenmerkt zich door de vernieuwingen van afgetapete naden en de bescherming die in het pak geïntegreerd zijn.

Prijzen
Strzelecki heeft verschillende prijzen gewonnen. In 1985 werd hij benoemd tot lid van de Orde van het Britse Rijk en in zowel 1986 als 1987 ontving zijn bedrijf de Queen’s Award for Export Achievement. In 1987 werd hij ook benoemd tot Marine Personality of the Year door de Marine Trades Association.

Ook ontving hij het Gouden Kruis van Verdienste, uitgereikt door de president van Polen, zijn geboorteland. Ook werd hij Personality of the Year in 1991 van de Kleermakersmaatschappij voor zijn diensten aan de kledingindustrie, ontving hij de Lifetime Achievement Award van de Britse Marine-industrie en de Koninklijke Jachtenorganisatie. Ook zou hij een prijs krijgen van de Jachtenorganisatie voor journalisten. Deze zal vanwege zijn dood postuum worden uitgereikt.

Last modified: 30 december 2012
Sluiten