Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Henk Wever overleden

11:07

Henk WeverHenk Wever, oprichter van de Enkhuizer Zeevaartschool is vrijdag overleden. Henk is van grote betekenis geweest voor de Zeilende beroepsvaart. Als één van de eersten voer hij internationaal als kapitein op de chartervaart. Erna richtte hij de Zeevaartschool op voor zeevarenden in de zeilende beroepsvaart. Ook veel recreatieve zeilers genieten in Enkhuizen de opleiding die hij in 1978 oprichtte. Henk is 64 jaar geworden.

Enthousiast en gedreven
In het overlijdensbericht meldt de Enkhuizer Zeevaart School dat Henk  ‘…altijd de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid van de Zeevaartschool bewaakt heeft; tot het einde toe bleef hij sterk van geest en betrokken bij het reilen en zeilen van de school. Wij zullen zijn enthousiasme en gedrevenheid missen.’ Hij was niet alleen jaren lang directeur van de school, maar gaf ook les in de vakken Zeevaartkunde, Astronomische Zeevaartkunde, Zeilroutering en Meteorologie.

Laatste afvaart
Henk’s  laatste afvaart is aankomende vrijdag om 16.00 uur (14.00 UTC) vanuit de Buitenhaven van Enkhuizen. Iedereen is uitgenodigd om Henk uit te zwaaien.  Vanaf de “Dutch Tall ships”, onderweg naar Australië, en vanuit de vereniging “Hoop op Bezeiling” doet de Zeevaartschool de oproep aan alle mensen die Henk gekend hebben en die niet in Enkhuizen kunnen zijn om op dit tijdstip twee minuten stilte in acht te nemen .

Ons medeleven gaat uit naar zijn familie, vrienden en nabestaanden.

Last modified: 28 mei 2013
Sluiten