Nieuws

Help KNRM reddingstations aan een donatie van € 5000

08:43

knrm
(c) KNRM

Dit jaar doen er vier KNRM reddingstations mee aan de campagne ‘Help Nederland vooruit’. Hierbij maken lokale initiatieven kans op een donatie van het ING Nederland fonds. De reddingstations die zijn gevestigd in Dordrecht, Enkhuizen, Harlingen en Scheveningen kunnen elk, afhankelijk van het aantal stemmen, € 5000 ontvangen. Hiermee hopen zij onder andere een led bord met nuttige info of overlevingspakken te kunnen bekostigen. Dus hup, stemmen!

Het publiek kan tot en met 10 februari stemmen op het favoriete initiatief. Vervolgens wordt op 9 maart op de verschillende ING advieskantoren in Nederland bekendgemaakt welk lokaal initiatief welk bedrag heeft gewonnen. De hoogte van de donatie varieert van € 1000 tot € 5.000. Per regio zijn er vijf donaties uit te reiken: € 5000, € 3000, € 2000, € 1500 en € 1000. De organisatie met de meeste stemmen krijgt € 5.000, de tweede € 3.000, etc.

De redders van station Dordrecht in actie. (c) KNRM

Reddingstation Dordrecht

Op dit moment zijn er vijf nieuwe bemanningsleden in opleiding bij reddingstation Dordrecht. Deze personen zijn gestart met een intensieve en voor de vrijwilligersorganisatie kostbare opleiding. Ook wordt voor ieder bemanningslid een duur overlevingspak aangeschaft. Hierom kan het station de donatie goed gebruiken.

In weer en wind staan de redders klaar. (c) KNRM

Reddingstation Enkhuizen

KNRM reddingstation Enkhuizen is gelegen aan het Krabbersgat en is direct verbonden met het IJsselmeer. Het station beschikt over twee reddingboten, circa 22 varende vrijwilligers en ongeveer 6, eveneens vrijwillige, commissieleden. 24/7 staan zij klaar, ongeacht de weersomstandigheden. Mede voor de veiligheid van de varende bemanningsleden is het belangrijk om over goed materiaal te beschikken en daarom wil reddingstation Enkhuizen de donatie besteden aan de aanschaf van overlevingspakken. Deze kosten zo’n € 1200 per stuk.

Een van de reddingsboten van station Harlingen. (c) Rudy Westra

Reddingstation Harlingen

Reddingstation Harlingen wil met de donatie een led bord aan schaffen, waarop zij de weersvoorspelling, hoog en laag water, stormwaarschuwing en tips vermelden. Alle boten die uit Harlingen vertrekken, passeren dit bord. Het led bord moet van rvs materiaal zijn én tegen zout water kunnen. Vooralsnog heeft het station hier geen budget voor, vandaar dat zij hopen hiervoor een gift te ontvangen.

(c) KNRM

Reddingstation Scheveningen

Ook in 2019 moeten alle vrijwilligers altijd klaar kunnen staan om uit te rukken. Met de donatie wil KNRM Scheveningen ervoor zorgen dat haar vrijwilligers goed getraind en opgeleid zijn. Daarnaast moeten zij kunnen beschikken over materiaal dat voldoet aan de hoge eisen die de reddingen van zich vragen.

‘Help Nederland vooruit’

De ING stimuleert met de campagne lokale goede doelen om een donatie vanuit het ING Nederland fonds aan te vragen en op deze manier wil de bank helpen om hun droom of ambitie waar te maken. Deze moet erop gericht zijn om mensen vooruit te helpen. Uit alle aanmeldingen zijn 260 organisaties geselecteerd om door te gaan naar de huidige stemronde. Nederland is ingedeeld in 52 kleinere regio’s en per regio zijn er vijf organisaties geselecteerd.

Stemmen!

Klik hier om op jouw favo lokale initiatief te stemmen (dit is mogelijk t/m 10 februari). Per e-mailadres kun je maar één keer een stem uitbrengen.

 

Omslagfoto: Arie van Dijk

Tags: Last modified: 23 maart 2021
Sluiten