Nieuws

Haven Vlieland mogelijk later open

De hele winter is gewerkt om de haven van Vlieland volledig op de schop te nemen. Tijdens de maand maart is de haven voor alle schepen gesloten. Eind maart moet de haven weer open kunnen.

11:35

In de havenmond wordt een tijdelijke damwand geslagen. Daarna gaat de aannemer de haven ongeveer een meter onder het gebruikelijke waterpeil laten zakken. Men is begonnen met het verankeren en afwerken van de damwanden en de afwerking van de taluds. Er komt meer ruimte en er komen drijvende steigers.

Consequenties
De douches, toiletten en het kantoor van de havenmeester zijn voor het komende seizoen in tijdelijke accommodaties ondergebracht omdat de bouw hiervan nog moet aanvangen. Hoe het is gesteld met de winkel- en snackwagen is nog niet bekend.
Tijdens de afsluiting liggen de reddingboot en de watertaxi’s in de havenmond, zodat die dienstverlening gewoon door kan gaan.

Heropening
Bij de start van de werkzaamheden zijn wat problemen met het zandtransport geweest en was er een late levering van de damwandplanken. Daarom kan de opening vertraging oplopen.
Eind maart wordt naar verwachting de afsluiting opgeheven. Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen, wordt de haven vanaf 26 april 2008 weer in gebruik genomen. De werkzaamheden zijn dan nog niet helemaal afgerond, maar in de meivakantie kunnen passanten de nieuwe haven wel aandoen.


Meer informatie
Er is een tweewekelijkse inloopuur op woensdag. Deze vindt plaats in de bouwkeet in de oneven weken van 16.30 uur tot 17.30 uur. Tijdens dit inloopuur kant u meer informatie krijgen en vragen stellen.
Via de website van de haven is ook de nodige informatie te achterhalen voor als u niet direct op Vlieland langs kunt lopen.

Tekst: José de Jong
Foto: ANP

Last modified: 3 maart 2008
Sluiten