Actueel, Nieuws

Hanseboot 2013 is geslaagd

17:44

Met een aantal van 80.000 bezoekers bij de 54 Hamburg International Boat Show is het een geslaagd evenement geworden. De organisatie spreekt over een toename van bezoekers, voornamelijk als het gaat om bezoekers uit Scandinavië.

Blij met het resultaat

Hanseboot 2013

‘We zijn erg blij met de resultaten van de negen dagen van Hanseboot”, zegt Bernd Aufderheide, President en CEO van Hamburg Messe und Congress GmbH. ‘Met name het nieuwe halconcept van het B-terrein bleek een stap in de goede richting te zijn.” De hogere bezettingsgraad van de tentoonstellingsruimtes en compactere toewijzing van ruimte maakte de sfeer in de hallen levendiger en drukker dan vorig jaar.

Om en nabij 600 exposanten uit 18 landen toonden hun producten en diensten in de zeven hallen op het B-terrein van Hamburg Messe. 400 boten en jachten van verschillende grootte en prijsklassen, apparatuur, accessoires en maritieme diensten. In het basin waren allerlei activiteiten die een trok groot aantallen bezoekers trok.

Ogen op het noorden  

De Hamburg International Boat Show versterkte haar positie als de toonaangevende bootshow voor Noord- Europese wateren, met de slogan ‘Northern Waters , Noord- Lifestyle’. Het thema en de gratis entree voor Scandinaviërs en bezoekers uit de Baltische staten in het weekend van 2 en 3 november, heeft het aantal bezoekers uit de Scandinavische landen verhoogd.

Partnerland Estland

Exposanten op het 700 vierkante meter nationale paviljoen van het partnerland Estland kenmerkte innovatieve, kwalitatief hoogwaardige botenbouw . Ze genereerden veel belangstelling in de exploratie van de Estse wateren. ‘Het partnerland bij Hanseboot 2013 zijn was meer dan een eenmalig project voor ons . Ons doel is om te blijven bouwen aan een partnerschap tussen Estland en de regio van Hamburg in het bedrijfsleven, toerisme, cultuur en tussen de havens en bedrijven”, aldus Riina Leminsky , hoofd van de Estlandse zakelijke promotie organisatie Enterprise Estonia in Duitsland. ‘Onze exposanten hadden een breed scala aan verwachtingen voor Hanseboot en waren blij met het resultaat. Ze gaan naar huis met nieuwe klanten en nieuwe orders . De perspectieven om een ​​nationaal paviljoen volgend jaar opnieuw uit te voeren zijn op dit moment zijn erg goed voor ons.”

 

Fotografie: Stephan Wallocha en Hartmut Zielke

 

Last modified: 4 november 2013
Sluiten