Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Gulden Leeuw nieuwe tall ship voor Class Afloat

11:50

De Gulden Leeuw is met gepaste trots het nieuwe tall ship van Class Afloat, een van ‘s werelds toonaangevende aanbieders van ervaringsgerichte educatie. Het educatieve jaar begint op 10 September 2014 in London, Groot Brittannië, en eindigt met een spectaculaire aankomst en afstudeerceremonie in Amsterdam op 23 mei 2015.

Class Afloat

Class Afloat, West Island College International is opgericht in 1984 als een aanbieder van ervaringsgerichte educatie. Class Afloat streeft voortdurend naar een effectief en geschikt platform voor hun academische doelen, maatschappelijk programma en sail training ervaring. De organisatie heeft met vier verschillende schepen honderden verschillende havens bezocht en vele duizenden nautische mijlen gemaakt.

Voor de Gulden Leeuw is de samenwerking met Class Afloat een nieuw hoofdstuk in hun educatieve ontwikkeling. Zowel de eigenaren van de Gulden Leeuw als van Class Afloat zijn trots en enthousiast over de nieuwe samenwerking. De beide partijen geloven dat de klas van 2014 – 2015 dezelfde band van liefde en respect voor het schip zal ontwikkelen en dezelfde magie van het Class Afloat programma zal ervaren als de alumni die op de vier voorgaande schepen hebben gevaren.

Class Afloat 2014-2015 Itinerary Map Sailtraining programma

In 2013 won de Gulden Leeuw de Sail Training International (STI) award voor het meest innovatieve Sailtraining programma. Het sail training programma betrekt de studenten bij ieder aspect van het zeilen van een tall ship, van de reisplanning tot het uitzetten van de koers, het organiseren van de wacht, zeil zetten, het sturen van het schip en het starten en controleren van de motoren. De doelstelling is om de studenten te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om het volledige commando over het schip te voeren. De studenten doen dit onder het waakzaam oog van de kapitein en de bemanning.

Reisplan

Het reisplan voor 2014 – 2015 brengt de studenten in de mogelijkheid om 22 havens te bezoeken op vier verschillende continenten.  Zij zullen een aantal van ’s werelds meest interessante culturen en natuurlijke omgevingen in Europa, het mediterraan gebied, West Afrika, de Cariben en Centraal- en Zuid Amerika verkennen.

Meer informatie kunt u vinden op www.guldenleeuw.com of www.classafloat.com

 

Last modified: 23 april 2014
Sluiten