Nieuws

Grote droom met microyacht nu al gestrand

Big C heeft onherstelbare schade opgelopen

05:12

Het was de grote droom van de Britse Andrew Bedwell om de Atlantische Oceaan over te steken in een microyacht van net iets meer dan 1 meter lang. Daarover schreven we eerder al een bericht op Zeilen.nl. Op zaterdag 28 mei startte Bedwell aan zijn langverwachte avontuur. Hij wilde met zijn Big C het wereldrecord verbreken om met het kleinste schip van Canada naar Engeland te varen, 1900 mijl. Helaas moest hij vlak na vertrek al terugkeren naar de haven en daar is zijn droom uiteengespat.

Big C werd bij terugkomst aan het frame uit het water gelift omdat ze vol water zat, maar ze viel en heeft daardoor onherstelbare schade opgelopen. Op Bedwells Facebookpagina schrijft hij het volgende bericht: “Na twee lange jaren, ontelbare uren en god weet hoeveel geld – de droom om de Atlantische Oceaan over te steken met Big C is niet meer. We vertrokken, maar op de eerste dag merkte ik een klein lek. Voor de zekerheid keerde ik terug om dat te controleren. ‘s Nachts maakte de boot meer water en toen we haar eruit haalden, braken de touwen, de boot viel en dat veroorzaakte enorme schade. Ik ben er kapot van. Ik hoopte haar leeg te laten lopen, het probleem op te lossen en dan verder te gaan of haar terug te brengen naar het Verenigd Koninkrijk. Helaas is dat nu niet meer mogelijk.”

In de steek gelaten

Hij vervolgt zijn bericht: “Er zijn zoveel mensen die me hebben geholpen, gesponsord en aangemoedigd en ik voel me zo vreselijk – ik heb het gevoel dat ik jullie allemaal in de steek heb gelaten. Nu moet ik naar huis en verwerken wat er is gebeurd. Ik dank jullie allemaal hartelijk voor jullie steun en nogmaals, ik kan me niet genoeg verontschuldigen. Ik laat jullie achter met een citaat van mijn vrouw: ‘Het is beter om jou overstuur te zien, dan dat ik een video zit te huilen omdat je niet meer thuiskomt’.”

Op de dag van vertrek was alles nog goed

Omslagfoto: © Big C Atlantic Challenge

 

Tags: Last modified: 31 mei 2023
Sluiten