Actueel, Nieuws

Groot transport naar Boot Holland

06:56

Donderdag 29 januari start de opbouw van de 25e editie van Boot Holland, de grootste overdekte botenbeurs van Nederland. Op deze speciale jubileum editie worden twee skûtsjes van 20 meter op het beursterrein aangeleverd. Deze en nog veel meer schepen dienen voor zondag 1 februari op hun plek te liggen.

Boot HollandLogistiek proces

De opbouw van Boot Holland is een heel proces. De komende dagen is het spitsuur bij het WTC Expo Leeuwarden waar 40 transporten met schepen aankomen. Transporteurs draaien overuren om alle schepen aan de hand van een strakke logistieke planning op tijd aangeleverd te krijgen. Deze week dienen alle grote schepen binnen te zijn waarna vanaf maandag 3 februari de sloepen en andere open boten volgen. Daarna is het vanaf woensdag de beurt aan alle stands met toebehoren en accessoires. Op vrijdag 6 februari om 13.00uur opent Boot Holland na 1,5 week intensieve opbouw haar deuren.

Spectaculaire transporten

Op vrijdag 30 januari aanstaande zullen de spectaculaire transporten van twee skûtsjes van 20 meter als ook een Lemsteraak van 13 meter plaatsvinden. Walinga Transporten uit Sneek zal om 12.00uur het SKS skûtsje It Doarp Huzum laden in Grou bij jachtwerf Grouwstervlet en tegelijkertijd het IFKS skûtsje de Sinnekening bij Multiship in Harlingen. Naar verwachting komen beide skûtsjes rond 13.30uur aan bij het WTC Expo waarna de schepen ieder door twee grote kranen op hun plek worden gezet. Later op de middag volgt de Lemsteraak als ook twee zeiljachten. De beide skûtsjes worden in het kader van het 25-jarig jubileum van Boot Holland gepresenteerd op de beurs.

Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 6 tot en met woensdag 11 februari in het WTC Expo Leeuwarden. Meer informatie over de watersportbeurs kunt u vinden op www.boot-holland.nl

Last modified: 17 maart 2016
Sluiten