Nieuws, Zeilen nieuws

Gratis zeilen voor Friese kinderen

11:52

Een watersportweekend in Hemelum op 8 en 9 juni moet Friese kinderen enthousiast maken voor de watersport. Kinderen van 8 tot 12 jaar die van huis uit niet de financiële middelen hebben, kunnen zich aanmelden voor het Wild Watersport Weekend. Tijdens dit weekend maken zij gratis kennis met zeilen in een optimist of valk, kitesurfen voor beginners en stand up paddelen. Zij overnachten bij zeilfabriek de Morra in Hemelum.

Het weekend wordt georganiseerd door Olympisch zeiler Pieter Jan Postma, die tevens ambassadeur van het Jeugdsportfonds is en het Friese Merenproject. Het Jeugdsportfonds Friesland, Antix Sports en zeilfabriek de Morra een Wild werken mee bij de organisatie.

zeilenkinderen

Sport toegankelijk maken

Het Jeugdsportfonds Friesland biedt kinderen van financieel niet draagkrachtige ouder(s)/verzorger(s) een kans om te gaan sporten. Omdat het fonds voor hen een lidmaatschap of sportartikelen betaalt, kunnen deze kinderen lid worden van een sportclub. Met het organiseren van het Wild Watersport Weekend willen alle partijen laten blijken dat het van groot belang is om sport toegankelijk te maken.

Aanmelden voor het Wild Water Weekend

Aanmelden is nog mogelijk tot 28 mei. Het aanmeldingsformulier is te vinden op www.jeugdsportfonds.nl (onder Jeugdsportfondsen in Nederland, regio Friesland). Of neem contact op met  Yanna van Tol, Jeugdsportfonds Friesland – telefoonnummer: 0513 – 630652 of Yanna.vantol@jeugdsportfonds.nl

 

 

Tags: , , Last modified: 23 mei 2013
Sluiten