Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Goede prestaties Delta Lloyd zeilploeg op EK

10:04

bekkeringblom

De  Delta Lloyd zeilploeg heeft goede prestaties behaald op het Europees Kampioenschap RS:X en 49er FX.  Lilian de Geus eindigt met twee keer een eerste en een zesde plaats in de medal races als vijfde op het EK RS:X in Brest. Kiran Badloe deed voor het eerst mee bij de senioren op het EK RS:X en haalde meteen de medal races, hij werd tiende. Annemiek Bekkering en Claire Blom wisten de eerste medal race op het EK 49er FX in Aarhus te winnen en werden uiteindelijk zevende.

Windsurfdame

Lilian de Geus is de eerste windsurfdame met A-Status nadat haar coach Dorien Hoekstra – de Vries in 1996 haar A-Status terug gaf omdat ze stopte met windsurfen.

Lilian de Geus: “Ik ben echt super tevreden. In het begin van de week ging het wat minder, maar dat heb ik helemaal goed gemaakt, zeker vandaag met twee eentjes en een zesde plaats in de medal races.

Ik ging als een raket, in de eerste medal race had ik een hele goede start. De tweede race niet, maar ik klapte weg, zag goede wind aankomen en ben vol de hoek in gevaren. Daar kwamen we met de nummers één, twee en drie boven. De downwind daarna ging goed en het lukte me heel makkelijk om met een grote voorsprong te winnen.
In de laatste race zat ik aan de verkeerde kant, maar heb nog wel wat goed kunnen maken in de downwind en het tweede kruisrak en werd uiteindelijk zesde.”

B&B

Bekkering en Blom wisten meteen de eerste medal race te winnen op het EK 49er FX in Aarhus. Hierna stonden ze op een vierde plaats en was een medaille heel even in zicht. De tweede en derde medal race lukte het ze niet om deze lijn vast te houden. Ze eindigden twee keer achterin en werden uiteindelijk zevende.

Tags: , , Last modified: 8 juli 2013
Sluiten