Nieuws

Genomineerden Conny van Rietschoten Trofee 2011

De genomineerden voor de Conny van Rietschoten Trofee zijn bekend. De uitreiking is op 17 november in de Sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam.

12:18

17 oktober 2011

Tot begin deze maand konden kandidaten worden voorgedragen voor de meest prestigieuze zeilprijs die Nederland kent. Op basis van de voordrachten bepaalt een onafhankelijke jury de diverse winnaars. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband.

Genomineerd zijn in de categorie jeugdzeilen/surfen: Maxime Jonker, Nina Keijzer en Anneloes van Veen en Bart Lambriex.

In de categorie wedstrijdzeilen nationale klassen: Menno Huisman (Valk), Thijs Kort (16m2) en Wiebe Schippers (Pampus).

In de categorie zeezeilen: Laura Dekker, Lucas Schröder en Wouter Verbraak.

In de categorie internationaal en olympisch zeilen/surfen: Marit Bouwmeester (Laser Radial), Dorian van Rijsselberge (RS:X) en Thierry Schmitter (2.4).

Tijdens de prijsuitreiking maakt het Bestuur ook de winnaar bekend van ‘De Maas Trofee’, vernoemd naar de vereniging met wie het de uitreiking organiseert. Hij is bestemd voor iemand die zich voor de wedstrijdzeilsport bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt.

Onder de genodigden bevinden zich niet alleen de genomineerden in de verschillende categorieën, maar ook de vroegere winnaars van de Trofee, de media en de mensen die in zeilend Nederland een rol van betekenis vervullen.

Voor alle informatie: www.vanrietschotentrofee.nl.

Thierry Schmitter, wereldkampioen in de 2.4-klasse, een van de genomineerden.

(Foto Eric van Staten)

Last modified: 21 oktober 2011
Sluiten