Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Filmfestival op het water

13:05

Stichting Cinevloot organiseert van donderdag 14 tot en met zondag 17 augustus het Nomadisch Drijvend Filmfestival. De sfeervolle Terhernster poelen zijn het decor van de filmvoorstellingen. De films worden vertoond op drie eilanden, Rûne Pôle, Kameleoneiland en Lytse Helling. De voorstellingen starten na zonsondergang.

Eigen boot of overvaren met een praam

Nomadisch Drijvend FilmfestivalBekijk de films vanuit uw eigen boot of vanaf de wal. Hebt u een eigen boot, dan kunt u naar een van de eilanden varen en vanuit de boot naar de films kijken. Speciaal voor mensen die wel graag naar de film willen, maar geen boot tot hun beschikking hebben is er op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 17.00 tot 21.00 uur een praamdienst vanuit het dorp Terherne naar het Kameleoneiland. Na afloop van de film vaart u weer terug met de praam.

Programma

Vrijdagavond een mooie actiefilm: Skyfall. Zaterdagavond is George Clooney te zien in de romantische komedie Intolerable Cruelty. Welke films er op de Rûne Pôle en Lytse Helling draaien is nog een verrassing. Vaststaat dat het een mix wordt van art house, muziek en documentaire.

Entree

Toegang bij de Rûne Pôle en de Lytse Helling is gratis. De films op Kameleoneiland zijn tegen betaling toegankelijk. Kaartjes zijn te koop bij de VVV-kantoren in Joure, Terherne, Sneek en Leeuwarden. Of via de webshop van de VVV Leeuwarden. Tot en met 7 augustus geldt de vroegboekkorting van 6 euro (eigen boot) of 11 euro (pramendienst) per kaartje. Daarna betaalt u per kaartje 8,50 of 13,50 euro.  Voor de echte filmliefhebbers is een voordelige passe-partout ook een mogelijkheid.

Bij harde regen en windkracht 4 wordt de filmvertoning afgelast. Hierover communiceert de organisatie uiterlijk om 18.00 uur via Twitter of Facebook. Voor meer informatie over de route kunt u kijken op www.nomadischdrijvendfilmfestival.nl

Crowdfunding

Op de eilanden zijn geen faciliteiten. Om de films naar de eilanden te brengen, om mensen in staat te stellen de films vanaf de wal te zien en om het festival bekend te maken moet er veel geregeld worden: transport, techniek, stroomvoorziening en publiciteit. Daarvoor roept stichting Cinevloot de hulp in van sympathisanten. De financiële hulp van donateurs stelt de stichting in staat een nieuw initiatief met toekomstperspectief te organiseren. Een festival waarbij zowel watersporters als liefhebbers van een gezellig avondje uit, romantici en vakantiegangers een bijzondere ervaring hebben in het prachtige landschap van de Friese Meren. Help mee en steun dit initiatief.

Last modified: 30 juli 2014
Sluiten