Actueel, Nieuws

Film ‘En Solitaire’ op doek in Nederland

11:25

Het internationale filmfestival ‘Film by the Sea’ toont dit jaar de zeilfilm ‘En Solitaire’. De Franse film zou eigenlijk niet buiten Frankrijk gedistribueerd worden. De film is eerder toch tweemaal met Nederlandse ondertiteling in Cinema Lumierè in Brugge vertoond. Nu is de film op het doek te zien tijdens Film by the Sea, wat van 12 tot en met 21 september plaatsvindt in Vlissingen.

En Solitaire

De Franse film is opgenomen op de boot DCNS 1000 van Marc Thiercelin, deelnemer aan de Vendée Globe 2008-2009. Alle beelden zijn aan boord geschoten, waarbij acteur François Cluzet (Les Intouchables) zich ook het solozeilen deels eigen heeft moeten maken.

In de film ziet zeiler Yann Kermadec zijn droom werkelijkheid worden wanneer hij onverwachts mag starten in de Vendée Globe, de befaamde solozeilwedstrijd om de wereld. Na enkele dagen moet hij noodgedwongen aanmeren om reparaties uit te voeren. Wanneer hij weer vertrekt, ontdekt hij dat hij niet langer alleen aan boord is. Een verstekeling heeft zich in het ruim verborgen. Maar de regels zijn streng: als uitlekt dat Yann niet alleen op de boot is, volgt onmiddellijke diskwalificatie. Yann aarzelt… kan hij de jonge Moussa zomaar ergens aan land zetten?

Aangezien het programma van Film by the Sea 2014 nog niet bekend is en gemaakt mag worden, is er voor En Solitaire nog geen datum en tijdstip waarop de film vertoond zal worden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.filmbythesea.nl

 

 

Last modified: 19 augustus 2014
Sluiten