Actueel, Nieuws

Failliet Gunboat beleeft doorstart in Frankrijk

21:00

Day 2 of the 2011 St. Maarten Heineken Regatta.De Franse Grand Large Yachting Group heeft Gunboat overgenomen. Bouwer van snelle en luxe catamarans Gunboat vroeg in november 2015 haar faillissement aan. De nieuwe eigenaar Grand Large Yachting Group is het moederbedrijf van onder andere Allures, Garcia, Alumarine en catamaranmerk Outremer. Over de aankoop zijn nog weinig details bekend. “Om de toegang tot de Amerikaanse markt te vergemakkelijken, blijft de productie van Gunboat in ieder geval in de Verenigde staten”, stelt Xavier Desmarest, hoofd van de Grand Large Yachting Group.

G4 op foils

Naast de reguliere catamarans van Gunboat zijn de ogen ook gericht op de G4, de foilende catamaran die in opdracht van Gunboat wordt gebouwd door Holland Composites in Lelystad. In hoeverre de G4 is inbegrepen bij de boedel is onbekend.

Familie van botenbouwers

Gunboat werd opgericht in 2000 door Peter Johnstone, een van de leden van de vermaarde Johstone-familie, bekend van J/Boats. Volgens de berichten is Johnstone zelf niet meer betrokken bij de het bedrijf.

Naast de Franse Grand Large Yachting Group, was ook de Chinese werf HH Catamarans in de race voor Gunboat.

Tags: Last modified: 25 oktober 2017
Sluiten