Nieuws, Zeilen nieuws

Extreem veel wind op tweede wedstrijddag DLR

12:09

De condities in Medemblik waren op de tweede wedstrijddag extreem in Medemblik. Voor de Nacra 17 en de 49er FX klasse, ook wel de ‘extreme classes’ genoemd waaide het zelfs te hard. Na lang wachten aan de kant werden de races voor vandaag voor deze klassen helemaal afgeblazen. Ook voor de Paralympische klassen Sonar en 2.4M waaide het te hard.

Pieter Jan Postma

Postma naar een derde plaats

Pieter-Jan Postma heeft zich op de tweede dag van de Delta Lloyd Regatta naar de derde plaats in het Finn klassement gevaren. De 31-jarige Fries won de eerste twee races in extreem harde wind. Postma staat nu derde, kort achter de leidende Brit Andrew Mills en de Amerikaan Caleb Paine.

RS:X klasse

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe wist zijn nummer één positie te behouden. Alle races winnen, net als gisteren, lukte hem op de tweede wedstrijddag niet. Met een tweede, elfde en derde plaats gaat hij echter nog steeds aan de leiding. Morgen start de strijd in de ‘gold fleet’. De RS:X surfer Kiran Badloe uit de Delta Lloyd Talentploeg vaart met een negende plaats met de eerste 25 windsurfers mee om de zes plaatsen in de finalrace op de zaterdag 25 mei.

Bouwmeester derde achter Young en Murphy

De nummer twee van de Olympische Spelen in Londen in de Laser Radial noteerde woensdag twee tweede plaatsen, Bouwmeester laat zien dat ze ook met harde wind uit de voeten kan. In het klassement bezet ze na vijf races de derde plaats achter de Britse Alison Young en de Ierse Annalise Murphy.

Lilian de Geus (RS:X women) uitzicht op podiumplaats

Windsurfster Lilian de Geus klom vandaag van een vijfde naar de derde plaats met twee derde plaatsen en een vijfde plaats, slechts twee punten achter de nummer twee Mayaan Davidovich (ISR). Het gat met de nummer één Hei Man Hailey Chan uit Hongkong is groot.

Van Schaardenburg

De 470 mannen en vrouwen en de Laser gingen pas tegen het einde van de middag het water op. Met een zonnetje en iets minder wind dan midden op de dag prima zeilweer. Rutger van Schaardenburg, die zich vorig jaar via de Delta Lloyd Regatta plaatste voor de Olympische Spelen, Nicholas Heiner en Yuri Hummel wisten zich bij de ‘gold fleet’ te zeilen. Douwe Broekens kwam helaas net een punt te kort en start morgen in de ‘silver fleet’.