Actueel, Nieuws

Exploitant gezocht voor jachthaven Steenbergen

08:02

De gemeente Steenbergen wil de jachthaven in Steenbergen vernieuwen om meer recreatie aan te trekken. Voor het project is de gemeente een aanbestedingsprocedure gestart om op zoek te gaan naar een exploitant. Tot 23 juni 2014 kunnen partijen zich inschrijven op de opdracht die in 2015 beslag moet krijgen.

Recreatie aantrekken

Jachthaven SteenbergenDe gemeente Steenbergen werkt al enkele jaren aan de recreatieve aantrekkingskracht en aan een wervende centrumfunctie van de kern Steenbergen. Als fysieke afronding van het project StadHaven wordt de jachthaven gerevitaliseerd. Enerzijds door het herinrichten van de openbare ruimte, anderzijds door het zoeken van een nieuwe exploitant voor de jachthaven.

De gemeente heeft in 2013 het volledige eigendom van de jachthaven verkregen, met als doel een kwaliteitsimpuls in gang te zetten. Onderdeel daarvan is dat de gemeente zelf de jachthaven gaat exploiteren. Die situatie is bestempeld als tijdelijk. De zoektocht naar een nieuwe exploitant is gestart. Streven is dat per 1 januari 2015 de exploitatie van de jachthaven van de gemeente overgenomen is.

Sinds vorige week staat op TenderNed de opdrachtomschrijving. Kern van de opdracht is dat de exploitant de komende 30 jaar de exploitatie van de jachthaven op zich neemt. In zijn inschrijving moet de exploitant aangeven hoe de exploitatie wordt ingevuld en welke nieuwe initiatieven in en rond de jachthaven worden ondernomen.

Meer informatie kunt u vinden op www.tenderned.nl en www.gemeente-steenbergen.nl

 

Foto: Jachthaven Steenbergen

Last modified: 8 mei 2014
Sluiten