Actueel, Nieuws

Evi van Acker krijgt Sportjuweel

Laser Radial-zeilster Evi van Acker heeft het Vlaams Sportjuweel in ontvangst mogen nemen. De Belgische won onlangs de zilveren medaille op het WK in Fremantle, Australië.

11:47

Het Vlaams Sportjuweel wordt eenmaal per…Het Vlaams Sportjuweel wordt eenmaal per jaar uitgereikt aan een Vlaamse sportman of –vrouw die in de loop van het jaar een opmerkelijke prestatie heeft geleverd of een uitzonderlijke sportieve loopbaan heeft afgesloten.

Titels
De 26-jarige Van Acker behaalde dit jaar zeer goede resultaten en greep bijna nooit naast het podium. Op het EK in Helsinki werd ze voor de derde keer Europees Kampioen en op het WK in Australië greep ze net naast de wereldtitel, die naar de Nederlandse Marit Bouwmeester ging. Van Acker werd eerder dit jaar in België uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar.

Van Acker kreeg het Sportjuweel uitgereikt door de Vlaamse minister van Sport Philippe Muyters. De jury kende de prijs toe aan Van Acker “voor haar Europees goud, haar wereldzilver en haar voorbeeldige profmentaliteit.”

Sportprijzen
De prijzen worden uitgereikt door de Vlaamse minister van sport. Naast het Vlaams Sportjuweel wordt ook de Vlaamse Prijs voor Sportverdienste jaarlijks uitgereikt. Deze wordt uitgereikt aan een organisatie of persoon die zich op een bijzondere wijze voor de sport in Vlaanderen heeft ingezet. Beide prijzen kunnen slechts eenmaal aan dezelfde persoon of organisatie worden toegekend. (MvS)

Foto: AFP

Tags: Last modified: 22 december 2011
Sluiten