Nieuws

Europees X40 circuit in de maak

OC Events, het managementbureau van onder meer Ellen MacArthur, werkt samen met TornadoSport, het bedrijf van olympisch zeiler Herbert Dercksen, om een serie van zeilwedstrijden op te zetten in de Extreme 40 catamaranklasse door geheel Europa. De bestaande Extreme 40 teams Holmatro, Team Basilica en Conrad Hunphries Racing hebben toegezegd deel te nemen.

13:13

OC Events, het managementbureau van onder meer Ellen MacArthur, werkt samen met TornadoSport, het bedrijf van olympisch zeiler Herbert Dercksen, om een serie van zeilwedstrijden op te zetten in de Extreme 40 klasse door geheel Europa. De bestaande Extreme 40 teams Holmatro, Team Basilica en Conrad Hunphries Racing hebben toegezegd deel te nemen.


Mark Turner (OC Events) schudt Herbert Dercksen (TornadoSport) de hand. Op de achtergrond John McKenna (OC Events) en Daniel Koene (TornadoSport),
De Extreme 40 is de Grand Prix catamaran die de Fransman Yves Loday, in samenwerking met Mitch Booth, ontwierp voor inport races tijdens de Volvo Ocean Race. Deze lichtgewicht carbon cat met een lengte van 40 voet staat garant voor spectaculair zeilen dicht bij de toeschouwers op de wal.


Nu is de Extreme 40 klasse, onder de vleugels van OC Events en  TornadoSport, klaar voor een nieuw tijdperk. “We herkenden al snel de aantrekkingskracht van de Extreme 40 klasse voor de zeiler, de sport, de sponsor en de media”, zei OC Group CEO Mark Turner. “We begonnen de gesprekken deze zomer met TornadoSport. Vrij snel hadden we een basis om verder te gaan met het opzetten van een serie van evenementen in Europa in 2007. Wij investeren in de Extreme 40 klasse en het nieuwe Europese circuit voor de komende jaren, ondersteund door commerciële partners.” Een aantal Europese steden wordt overwogen als evenementlocatie. Het eerste jaar zal de Grand Prix serie waarschijnlijk in Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Nederland plaatsvinden.


Herbert Dercksen en Daniël Koene zijn de huidige eigenaren van TornadoSport en hebben veel energie en tijd geïnvesteerd om de klasse te krijgen op het niveau van nu. Het duo is zeer verheugd over de plannen voor de volgende fase. “Dit is de beste kans die we krijgen om de Extreme 40 klasse nog verder te ontwikkelen. Hoewel ons debuut al niet beter kon als attractie tijdens de laatste Volvo Ocean Race. Wij gaan er ook van uit dat we die samenwerking weer aangaan in 2008/09,” besluit Herbert Dercksen.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten