Nieuws

Europacup Laser trekt 550 deelnemers

16:40

Liefst 550 Laser-zeilers hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de Europacup Laser te Torbole, Italië. Ruim 20 Nederlandse Laser-, Laser Radial- en Laser 4.7-zeil(st)ers uit het Watersportverbond Talentplan wisten een plekje te bemachtigen op de overvolle parkeerterreinen rondom het Gardameer en streden wederom mee om de prijzen.

Delta Lloyd Talentploeg
Voor de Delta Lloyd Talentploeg is het Europacupcircuit onderdeel van het trainingsprogramma richting de World Cups en komende grote kampioenschappen in de zomer. Bij de Laser Standaard bleek Nicholas Heiner het scherpst in het 109 boten tellende Laser Standaard-veld, hij eindigde uiteindelijk 6e, maar had hier wel veel incasseringsvermogen voor nodig.De wind liet het regelmatig afweten op het Gardameer en een aantal wedstrijden eindigden in loterijen met wind uit verschillende kanten. Gelukkig wist de organisatie op de laatste dag nog een aantal mooie races af te ronden, wat het totaal op zes gevaren races heeft gebracht. De andere Talentploegleden in de Laser Standaard, handhaafden zich in de Gold Fleet bij de eerste 50 van het deelnemersveld.Bij de Laser Radial was de competitie nog veel groter. Totaal 180 jongens en 90 meisjes zorgden voor een waanzinnige uitdaging, iets waar juist de Laser-klasse zich zo onderscheid en de hoofdleverancier blijft voor toekomstig Talent. Juist deze competitie vanuit ruim 22 landen, maakt dat je als Beloften zeiler technisch en vooral mentaal van goede huize moet komen om tot de top van Europa door te kunnen dringen. De Nederlanders weerden zich goed ondanks de tenenkrommende drijfpartijen. Jelmer van Beek scoorde uiteindelijk het best bij de jongens met een 14e plek. Daphne van der Vaart werd 12e bij de meiden.

Nationaal Beloften Team Laser 4.7
Ook een grote delegatie Laser 4.7-zeilers had de weg door de bergen weten te vinden. Het Nationale Beloften Team onder leiding van Anneke Bouwmeester gaf direct een prachtig visitekaartje af. Benjamin Wempe wist te winnen in het 99 deelnemers tellende jongensveld. Sanne Akkerman, Judith Engberts en Floor Vrijenhoek eindigde  als nummer 2, 3 en 4 bij de meiden (90 deelnemers).
Een mooie start van het seizoen voor de Nederlandse Laser-familie.

Informatie en uitslagen Europacup Laser Torbole

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 30 maart 2012
Sluiten