Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

EK radiografisch zeilen

10:25

Micromagic2

Dit jaar mag Micro Magic Nederland het Europees Kampioenschap organiseren. Met 52 deelnemers uit 14 landen het grootste radiografische zeilevenement in Nederland. Voor toeschouwers is het een aantrekkelijk schouwspel, vanwege de dynamiek en omdat men de races van zeer dichtbij kan volgen.

Behendig

Er worden steeds korte wedstrijden gevaren, van ongeveer 15 minuten in een uitgezette baan vlak bij de wal. De deelnemers moeten hun op afstand bestuurbare bootjes behendig langs de boeien loodsen, rekening houdend met alle zeilregels. Een spannend en sportief evenement.

Het europees kampioenschap MicroMagic wordt vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 september gevaren op de Surfplas in Vlaardingen. De zeilwedstrijden zullen worden georganiseerd vanuit het paviljoen de Krabbeplas.

Zelf proberen

Voor belangstellenden, die het ook eens willen proberen, wordt een aparte baan uitgelegd, om het eens te proberen. Een fantastische gelegenheid om kennis te maken, de toegang is gratis.

De meeste deelnemers zijn ervaren zeilers, die ’s zomers in hun eigen boot varen, maar ’s winters hun zeilvaardigheden oefenen in de MicroMagic wintercompetitie, die op verschillende plaatsen in het land gehouden wordt, zoals, Aalsmeer, Rotterdam, Lemmer en Grouw. Ook buiten de competitie wordt er , lokaal georganiseerd, veel gevaren.

Alle informatie over het varen met de radiobestuurbare zeilboot van 54 centimeter is te vinden op www.micromagic.nl

Last modified: 25 juli 2013
Sluiten