Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Eerste stedelijke landzeilpark ter wereld in Amsterdam

08:53

Het eerste stedelijke landzeilpark ter wereld heeft binnenkort haar opening in Amsterdam. Een uniek concept van Wind ‘n Wheels, dat de mogelijkheid tot landzeilen in een stadse omgeving biedt.

Zeilen in de stad

Wind ‘n Wheels De Sluisbuurt op Zeeburgereiland te Amsterdam had nog geen bouwbestemming toegewezen gekregen vanuit de gemeente Amsterdam. Ondernemers konden een bestemmingsplan indienen bij de gemeente voor het 3,6 hectare grote gebied. Rutger Eltink en Guido van Rijn wonnen met hun plan voor een landzeilpark. Juryvoorzitter Frank van Beek: ‘We hebben vooral gekeken naar de creativiteit en de financiële haalbaarheid van het plan. Wind ‘n Wheels past perfect bij deze locatie van wind en ruimte.” Gemeente Amsterdam verwacht dat het een activiteit is die ook de jeugd van de omliggende buurten zal aanspreken. Pluspunten waren met name de relatieve eenvoud, transparantie en passie van de organisatie.

Naast het landzeilen wil Wind ‘n Wheels binnenkort nog meer funsporten zoals een pumptrack voor bmx’ers,  Acro Bungees en waterschansen toevoegen aan hun aanbod. In het voorjaar gaat de organisatie uitbreiden met een horecagelegenheid, zodat zij complete arrangementen van funsporten met eten en drinken kunnen aanbieden.

De officiële opening van Wind ’n Wheels is op 3 november 2013. Voor meer informatie over het landzeilpark kunt u kijken op windnwheels.nl

Last modified: 25 oktober 2013
Sluiten