Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Eerste selectiedagen Team Brunel zitten erop

18:11

Van de driehonderd aanmeldingen zijn twintig zeilers uitgenodigd om deel te nemen aan de selectiedagen van Brunel. De zeilers maken tijdens de selectiedagen van 13 en 14 januari kans op een plek aan boord van de Volvo 65 van Team Brunel. De focus lag op persoonlijkheid, gedrag, conditie en gezondheid. Schipper Bouwe Bekking bepaalt komende week welke kandidaten doorgaan naar de volgende ronde.

Bekking aan het woord

Brunel meldt het volgende: Bekking is tevreden over het testtraject. ‘Het was een ongelooflijke ervaring op verschillende vlakken. Natuurlijk was het goed om de potentiële kandidaten te ontmoeten, persoonlijk en in teamverband. Daarnaast was dit de aftrap van een mooie samenwerking met onze partners Brunel, Schouten en Bergman Clinics. Een mooie combinatie van recruiting, persoonlijke ontwikkeling, sport en gezondheid. Alle drie de partijen zijn de beste op hun eigen vakgebied en ik ben onder de indruk van de ervaring en kennis die we op dit gebied in huis hebben en hoe nauw het op elkaar aansluit. Het helpt mij als schipper enorm bij het maken van de juiste keuzes. Maar het allerbelangrijkste is dat de kandidaten enorm gemotiveerd zijn met een ongelooflijke drive om een plek in het team te krijgen. Ze willen hier echt alles voor opzij zetten, dat heeft me aangenaam verrast.”

Bekking vervolgt: ‘In de selectieprocedure wordt niet gekeken naar nationaliteit, Nederlanders hebben dus geen streepje voor. We zijn op zoek naar de beste zeilers van de wereld”.
Willem Fabrie van Brunel vult aan: “Brunel is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen voor kennis- en capaciteits-vraagstukken door middel van detachering, consultancy en projectmanagement. De toegevoegde waarde van Brunel in dit selectieproces komt onder meer voort uit het feit dat we alle kandidaten een persoonlijkheidstest hebben laten invullen die wij gebruiken om kandidaten te meten op een verschillend aantal eigenschappen zoals extraversie, emotionele stabiliteit en aanpassingsvermogen. De resultaten van deze test zijn vervolgens gebruikt als input tijdens de sollicitatiegesprekken. Uitgaande van mijn recruitmentervaring heb ik de kandidaten een aantal vragen voorgelegd om te kijken hoe ze bijvoorbeeld omgaan met tegenslagen, hoe ze als teamplayer functioneren en onder welke omstandigheden ze excelleren. Tezamen met Bouwe’s zeil-technische focus hebben we zodoende een zeer compleet beeld van de kandidaten kunnen krijgen.”

http://youtu.be/5LrIjgcHlSM

Last modified: 16 januari 2014
Sluiten