Actueel, Nieuws, The Ocean Race, Wedstrijden, Zeilen nieuws

Eerste selectie Dongfeng voor offshore training

13:59

Volvo Ocean Race schipper Charles Caudrelier van Dongfeng Race Team heeft zes zeilers voor zijn eerste trainingsetappe geselecteerd. De trainingsetappe start vanaf de Chinese stad Sanya en gaat naar Auckland, Nieuw-Zeeland. Het team wil op 20 maart vanaf de trainingsbasis op Sanya vertrekken.

Team Dongfeng trainingIn het Chinese trainingskamp ‘Academy Squad strijden 12 zeilers voor een plek aan boord van de Chinese Volvo Ocean 65. Charles Caudrelier selecteerde Jin Hao Chen, Liu Ming, Ying Kit Cheng, Liu Xue, Jiru Yang en Yiran Zhang. Voor de meesten van de selectie is het hun eerste lange offshore zeiltocht.

“Het trainingsproces is een afmatting en we zijn allemaal in constante concurrentie met elkaar. Het is een fantastisch gevoel ​​om deel uit te maken van de selectie van Charles, voor deze bijzondere reis. Ik weet dat dit een geweldige ervaring voor ons zal zijn en ons een stap dichter bij de de selectie van de definitive bemanning brengt,” zegt Liu Xue.

De overige zes zeilers vertegenwoordigen het team op 21 maart in de Round Hainan Regatta, een van China’s grootste offshore zeilraces. Zij zullen blijven om te trainen als onderdeel van de Dongfeng Race Team Academie Squad, later zullen zij opnieuw bij het team komen voor de opleiding in het trainingsprogramma.

Training Team DongfengZware tocht

De reis van Sanya naar Auckland is circa 5264 nautische mijlen, naar verwachting duurt de tocht ongeveer 21 dagen.  De overtocht wordt beschouwd als een van de zwaarste etappes van de Volvo Ocean Race. Auckland is een bekende Volvo Ocean Race stopover en de stad is reeds voorbereidingen aan het treffen om het team met open armen te verwelkomen. “Het is geweldig nieuws dat Dongfeng in april naar Auckland komt. We zullen de boot en bemanning in stijl verwelkomen “, zegt Richard Wingfield, voorzitter van de lokale organisatiecomite van de Auckland Stopover 2015.

De trainingsstrategie van Dongfeng Race Team is om zo veel mogelijk mijlen te maken. Teamcaptain Bruno Dubois geeft aan dat de trainingsetappes naar Itajai, Brazilië en naar Newport, Amerika al in ontwikkeling zijn.

 

 

Last modified: 8 februari 2019
Sluiten