Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Eerste onboard reporter VOR bekendgemaakt

17:35

De Brit Tom Bushell is als eerste geselecteerd als onboard reporter voor de Volvo Ocean Race van 2014-2015. Bushell stapt aan boord bij Team-Abu Dhabi Ocean Racing. De ervaren multimedia reporter geeft aan veel zin te hebben in zijn nieuwe baan.

De onboard reporter

Elke onboard reporter verzorgt dagelijks video, audio, foto’s en tekstberichten om de rest van de wereld het laven aan boord te laten zien. Voor de reporters is het echter niet toegestaan om deel te nemen aan het zeilen van de boot. Zij richten zich puur en alleen op de media-activiteiten aan boord.

Tom Bushell

Tom Bushell

Bushell is enthousiast over het hele avontuur en geeft toe dat hij er misschien enigszins naïef over denkt. Bovenal gaat hij graag de nieuwe uitdaging aan en het lijkt hem uitdagend om een meer directe journalistieke ervaring te proberen.

‘Toen ik verslag deed van het einde van de laatste race in Galway, hebben we een special over Abu Dhabi Ocean Racing gemaakt voor mijn tv-show. Ik heb enige tijd met Ian Walker en de jongens doorgebracht en werd daarbij ondergedompeld in het hele evenement en de omgeving van de boot. Vanaf dat moment ben ik erg enthousiast geworden om meer betrokken te zijn,” aldus Bushell.

Op zijn 16e is Bushell met muziek op de radio, later ruilde hij dit in voor sport op de radio. Hij stopt met zijn huidige baan als hoofd van sport bij Arabian Radio Network. Vanaf februari gaat de 31-jarige Brit aan de slag voor Abu Dhabi. ‘Er zijn niet veel journalistieke banen rond de wereld waarbij je zelf deelneemt aan het evenement en met de jongens . Dit is een van de weinige, zo niet de enige mediabaan in de sportwereld.’

Overige reporters

In januari 2013 is de Volvo Ocean Race organisatie gestart met een social media campagne om media professionals in de rol van reporter voor elke boot te vinden. De organisatie werd overspoeld met meer dan 2000 aanmeldingen van over de hele wereld. Onlangs heeft de organisatie een selectie gemaakt van potentiële kandidaten. Elk team krijgt een lijst met kandidaten waar zij uit kunnen kiezen. Ieder team kan op die manier een onboard reporter kiezen die naar de wensen van het team is.

 

Foto: Abu Dhabi Ocean Racing

Last modified: 16 december 2013
Sluiten