Nieuws

Een lezing voor zeilers met zout bloed

Vrijdagavond 7 september aanstaande om 19.30 uur in het Cultureel Centrum de Drommedaris in Enkhuizen, kunt u genieten van de diapresentatie door zeezeilkapitein Eef Willems, die schipper is op de Tooluka, een 14 meter spitsgat, sloepgetuigd zeiljacht. De toegang is € 3.50 p.p. incl. koffie/thee. Eef Willems is bekend van meerdere publicaties in Zeilen.

14:54

Eef Willems, schipper op de Tooluka, neemt u tijdens een inspirerende diapresentatie mee naar het het rijke dierenleven, de schoonheid van de ongerepte natuur van Antarctica en de sub-Antarctische eilanden, de vergezichten en de nietigheid van de mens in een zoveel grootsere omgeving. Tijdens deze lezing zult u het moeten doen met plaatjes, genomen tijdens de vele reizen die Eef Willems inmiddels gemaakt heeft in dit gebied. Toch zullen haar verhalen u wellicht een klein beetje kunnen meevoeren, naar de verlatenheid en de leegte, de diepe fjorden en weelderige natuur in, naar een gevoel van nietigheid in golven en ijs.
Tooluka BV is een klein bedrijfje dat met een 14 meter lang spitsgatjacht, schoenergetuigd zeilt naar Antarctica, South Georgia, de Falkland Eilanden en Vuurland. Gespecialiseerd in kleinschalige activiteiten; er zijn maximaal 6 gasten aan boord en omgeving en elementen worden eerbiedig gerespecteerd.

Foto: Ken Murray

Last modified: 3 september 2007
Sluiten