Actueel, Nieuws

Een avond op Pampus

07:50

Forteiland Pampus zet voor een keer ‘s avonds de deuren open. Tijdens deze unieke avondopenstelling staan gratis gidsen klaar voor een rondleiding door het fort in de schemering en wordt het gezellig gemaakt op het terras met vuurkorven en loungemuziek.

Suzan Baars - fort schemer - webZaterdag 20 juni is de op één na langste dag van het jaar. Om 22.04 verdwijnt de zon achter de skyline van Amsterdam uit het zicht. Een prachtige ervaring vanaf het midden van het IJmeer dat doorgaans alleen is weggelegd voor de vogelstand en de late watersporters rond Pampus. De gidsen vertellen die avond hoe het leven was op het fort voor de ruim 200 soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog ook op Pampus verbleven. Alleen mochten zij aan het einde van de avond niet naar huis.

Programma

De veerboot Stern vaart om 18.30 uur vanaf de Herengracht (tegenover nr 33) in Muiden en om 22.30 uur weer terug naar Muiden (aankomst wal ca 23.00 uur).

De mogelijkheid bestaat om te barbecueën op Pampus. Kosten voor de barbecue zijn € 20,- per persoon (exclusief drank). Mail om te reserveren voor de barbecue (aanvang 19.00 uur) naar info@pampus.nl. Reserveren kan uiterlijk tot en met donderdag 18 juni.

Kaartverkoop

Reserveer een plek op deze extra vaart via de ticketshop. Voor de avondopenstelling gelden geen afwijkende prijzen. Kaarten kunnen met online korting worden gereserveerd via www.pampus.nl.

Last modified: 12 juni 2015
Sluiten