Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Crisis schept mogelijkheden voor Hutting Yachts

15:20

De economische crisis heeft ook in de nautische sector zijn slachtoffers geëist. Hutting Yachts heeft de economische crisis juist benut en een ontwikkeling doorgemaakt. De jachtwerf kan zich nu meer onderscheiden en ontwikkelen binnen het topsegment in de vorm van complete opknapbeurten en het bouwen van unieke schepen, in samenwerking met jachtarchitecten, aldus het in Makkum gevestigd bedrijf.

Hutting Yachts

Hutting Yachts

Verandering van vraag en aanbod binnen de botenbranche heeft tot een strategische herpositionering van het bedrijf geleid. Hutting Yachts bouwt naar wens gemaakte aluminium zeiljachten en staat als jachtwerf centraal in een netwerk van specialisten. Hierdoor is het bedrijf volgens Tjerk Hutting, eigenaar van Hutting Yachts, geheel inzetbaar voor opknapbeurten, onderhoud en nieuwbouwprojecten.

Sinds 2011 is het bestedingspatroon binnen de jachtbouw merkbaar veranderd en voelen ondernemingen als Hutting Yachts dreiging van grote seriebouwers: “Zij gaan voor prijs, wij voor kwaliteit. Wij kunnen nu doorgroeien in ons eigen topsegment en innoveren in kwaliteit en specifiek maatwerk”, aldus Hutting.

Vaklieden

Het vakteam van jachtschilders, meubelmakers, timmerlieden en monteurs zorgt ervoor dat de  kwaliteitsnorm behouden blijft. Door het ambachtelijke karakter en de visie, kan het Friese bedrijf ruimte bieden aan diverse projecten. Bedrijfsleider Egbert Wattel: “De economische crisis heeft ruimte en kansen geschept waardoor het bedrijf nu veelzijdiger, toegankelijker en multi–inzetbaar is.”

Last modified: 9 augustus 2013
Sluiten