Actueel, Nieuws

Dutch Match Cup op de schop

15:21

Robert Hajduk AWMRTDe nieuwe data van de Dutch Match Race Cup, onderdeel van de World Match Racing Tour, zijn bekend. De wedstrijden vinden plaats van 1 tot en met 5 juli 2016 vanuit de Bataviahaven in Lelystad.

Eind juni werd bekend dat het eigendom van de World Match Racing Tour, waar de Dutch Match Cup onderdeel van uitmaakt, overging naar Aston Harald AB, de Zweedse producent van de spectaculaire M32-catamaran. Tegelijkertijd maakte de CEO en eigenaar van Aston Harald AB Håkan Svensson bekend dat de gehele World Match Racing Tour gevaren zal gaan worden met identieke M32-catamarans.

De Dutch Match Cup gaat mede als gevolg van de veranderingen binnen de World Match Racing Tour dus ook op de schop. De wedstrijden worden gevaren in de M32 en het evenement wordt verplaatst naar het begin van het zeilseizoen.

De wedstrijden worden gevaren in de M32 catamaran.

De wedstrijden worden gevaren in de M32-catamaran.

World Match Racing Tour

De Dutch Match Cup is een van een tiental evenementen die over de gehele wereld worden gehouden in het kader van de World Match Racing Tour, waarbij de deelnemers op diverse locaties konden Matchracen. De eerste editie van de Dutch Match Cup vond plaats in 2014 in Lelystad.

Dutch Match Cup

De zeilwedstrijden tijdens de Dutch Match Cup worden gehouden op het water vlak voor de Bataviahaven, waardoor ze goed te volgen zijn voor het publiek. Toch draait de Cup niet louter om de wedstrijden; de organisatie probeert een bredere doelgroep aan te spreken dan alleen zeilers. Tijdens het evenement worden er ook op de kant allerlei activiteiten georganiseerd, onder andere waarbij de jeugd kan kennismaken met de watersport.

Foto’s Robert Hajduk/AWMRT

Last modified: 29 september 2015
Sluiten