Actueel, Nieuws

Driehoek Noordzee Challenge

07:07

Van 20 juni tot 4 juli 2015 wordt de 19e editie van de Driehoek Noordzee Challenge gevaren. Deze tocht, georganiseerd door de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) , is een tweejaarlijkse zeilprestatietocht die op de noordelijke Noordzee wordt gezeild.

Grote driehoek

Driehoek Noordzee ChallengeDe tocht start in Den Helder, waarna de deelnemers koers zetten naar Kirkwall op de Orkney-eilanden, van waar ze doorgaan naar Farsund in Noorwegen. Het traject terug naar Den Helder maakt de ‘Driehoek’ compleet en in circa twee weken is dan ruim 1000 mijl afgelegd.

De Driehoek Noordzee Challenge is een prestatietocht en geen snelheidswedstrijd. De schepen hoeven daarom niet gemeten te zijn. Er zijn twee klassen: de Duotocht met twee opvarenden per boot, waarin gestreden wordt om de Watermaat Trofee en de Tourtocht waarin gezeild wordt met volledige bemanning.

De ‘Driehoek’ vraagt veel van de schepen en hun bemanning. De noordelijke Noordzee kan nu eenmaal onstuimig zijn en de temperaturen zijn er niet al te hoog, maar het zeilen op noordelijke breedten brengt ook andere dingen met zich mee: korte nachten, veel vogels, dolfijnen en een onvergetelijke  zeilbelevenis op een uitgestrekte, lege Noordzee.

Op zaterdagmiddag 7 februari 2015 wordt in Lelystad een informatiemiddag gehouden voor belangstellenden voor deze uitdagende klassieker. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kustzeilers.nl 

 

Foto: bootblog.nl

 

Last modified: 19 november 2014
Sluiten