Nieuws

Doorstart Bavaria-dealer Van den Bosch

Bavaria-dealer Van den Bosch Yachting die onlangs het faillissement aanvroeg, maakt een doorstart. Ben van den Bosch, die zijn bedrijf in 2000 verkocht, kon blijkbaar niet aanzien wat er met zijn onderneming is gebeurd en mag zich binnenkort weer eigenaar noemen.

15:54

11 augustus 2011

Volgens Vincent Meijer, die tot het faillissement eigenaar was en bij Van den Bosch betrokken blijft, is met de curator over de doorstart al overeenstemming bereikt. “Het is nu nog een kwestie van handtekeningen zetten. In principe zullen wij volgende week onze activiteiten voortzetten. Voor het eind van deze maand moet alles weer volledig operationeel zijn.”

Meijer zegt dat met Bavaria afspraken zijn gemaakt over het dealerschap. Of Van den Bosch straks de enige vertegenwoordiger van dit merk wordt, zegt hij niet te weten. Tot voor kort was Holland Sailing in Workum ook een verkooppunt. Ook deze onderneming is failliet.

“Van Bavaria hebben we niets gehoord, maar de geruchten gaan dat ook Holland Sailing een doorstart zal maken. In principe staan wij open voor samenwerking, zoals ook al voor het faillissement gebeurde. Jarenlang was er sprake van een onderlinge oorlog. Dat was gelukkig niet meer het geval. We zijn allemaal ouder en wijzer geworden”, aldus Meijer.

Door de doorstart zal Van den Bosch toch op de Hiswa te water aanwezig zijn. Naast Bavaria zal dit waarschijnlijk ook met Dufour zijn. “In tegenstelling tot andere berichten zullen wij dit merk exclusief in Nederland gaan vertegenwoordigen.’’

Vincent Meijer is blij met de doorstart. “Veel zal straks afhangen van het aantal boten dat we zullen verkopen. Een goede graadmeter zal de Hiswa te water zijn. We moeten natuurlijk afwachten wat de invloed is van het faillissement. We waren de afgelopen weken weliswaar gewoon bereikbaar, maar de verkoop heeft wel stil gelegen.”

Bij Holland Sailing was niemand bereikbaar voor commentaar.

(EvS)

Last modified: 12 augustus 2011
Sluiten