Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws, Zeilen TV

Over de rivier van Londen naar Istanbul

12:28

de stefano1jpgDe Italiaanse filmmaker Paolo Muran gaat een documentaire maken over de rivierzeiler Giacomo De Stefano die in 2010 begon aan een zeilreis van Londen naar Istanbul in een kleine Ness-jol. De twee Italianen brachten veel tijd door om beelden te schieten van deze bijzondere reis die door dertien Europese landen voer.  Zo voerden ze enkel op wind- en spierkracht over de Theems naar het Nauw van Calais, de Franse kanalen, de Rijn, de Donau, de Zwarte Zee en eindigden uiteindelijk op de Bosporus in Istanbul.

Avontuur
De avonturier deed er in totaal 18 maanden over om de 5200 kilometer lange reis tot een goed einde te brengen. Vorig jaar augustus gooide hij zijn meerlijnen vast in Istanbul. Tijdens zijn reis moest hij 314 keer geschut worden en voer hij over 18 aquaducten, door 8 tunnels en onder meer dan 2000 bruggen door. Begin maart van dit jaar deelde het Engelse blad Classic Boat hem de titel Classic Boat Person of the year toe.

Oproep
de stefanoVia zijn website doet filmmaker Muran een oproep voor de financiering van de documentaire Man on the River. Met zeven terabyte aan filmbeelden staat de filmmaker voor een project dat $15000 gaat kosten. Evenals het project zelf, dat als onderzoek naar de werking van de ‘giften economie’ op nul euro was gebaseerd, proberen de filmmaker en rivierzeiler de kosten via ‘crowdsourcing;  bij elkaar te rapen. Giften worden beloond met cadeaus zoals dvd’s, shirts en posters. http://www.riverwaterdoc.com/

Trailer

Last modified: 27 maart 2013
Sluiten