Nieuws

Delta Lloyd sponsort kernploeg

Gisteren maakte het Watersportverbond op een persconferentie op de Hiswa bekend dat verzekeraar Delta Lloyd tot en met de Spelen in Beijing naamsponsor is van de kernploeg.

10:57

De zeilers en coaches van de Delta Lloyd kernploeg. (Foto: Watersportverbond)
Gisteren maakte het Watersportverbond op een persconferentie op de Hiswa bekend dat verzekeraar Delta Lloyd tot en met de Spelen in Beijing naamsponsor is van de kernploeg.

Pieter Keizer, bestuurslid van het Watersportverbond: “Deze stap is erg belangrijk voor de zeilsport. We hebben een zeer sterke en kansrijke kernploeg, die een grote commerciële waarde heeft. De overeenkomst met Delta Lloyd bevestigt dat.”
Hij benadrukte dat Nederland afgelopen seizoen na Groot-Brittannië en Australië de meeste zeilmedailles binnenhaalde. Vooral de gouden WK-medailles van Marcelien de Koning en Lobke Berkhout in de 470 en Casper Bouman op de RS:X surfplank droegen daaraan bij.

Geld
De kernploeg heet vanaf heden Delta Lloyd Kernploeg. Over de hoogte van de financiële bijdrage wilde Erica Blom, Directeur Marketing en Verkoop van de verzekeraar, niets kwijt. Keizer sprong bij met de mededeling dat er met de kernploeg als geheel een bedrag van ongeveer twee miljoen euro gemoeid is. De meeste van die gelden komen overigens van sportkoepel NOC*NSF.

Zeilers
Bondscoach Jaap Zielhuis maakte van de gelegenheid gebruik om zijn ploeg voor te stellen. De meest opvallende zeiler was de 25-jarige Finn-zeiler Pieter Jan Postma. Hij is na zijn prima prestaties in Amerika, begin dit jaar, toegevoegd tot de club broodzeilers.
De rest van de ploeg bestaat uit: 470 dames Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, 470 heren Sven en Kalle Coster, Yngling-zeilsters Annemieke Bes, Marije Kampen, Marije Faber, Floortje Hendriksen, Janneke Hin, Petronella de Jong, Mandy Mulder, Brechtje van der Werf, en Renee Groeneveld, en plankzeilers Casper Bouman en Joeri van Dijk.

Pieter Jan Postma is het nieuwe gezicht binnen de ploeg. (Foto: Watersportverbond)

Last modified: 4 september 2007
Sluiten