Actueel, Nieuws

Jacht gezonken bij ARC

13:05

Magritte gezonkenEen van de jachten die deelnam aan de Atlantic Rally for Cruisers (ARC), het Britse jacht Magritte, is gezonken. De opvarenden zijn gered door een vrachtschip. De ongeveer 30 jaar oude Moody Grenadier 134 maakte water op ongeveer 130 mijl van de Kaap Verden. De bemanning was niet in staat het lek te lokaliseren en schakelde de Falmouth Coast Guard in. Toen de nacht viel en het lek nog steeds niet was gevonden, adviseerde de kustwacht de bemanning om de EPIRB in te schakelen. Daarop nam de reddingscoördinatiecentrum op de Kaap Verden het over.

Gezonken

Het Zwitserse vrachtschip SCL Basilea heeft de vierkoppige bemanning veilig kunnen oppikken uit zee. Nog dezelfde dag stopte de Yellow Brick-tracker op het jacht met uitzenden van posities. Ieder jacht dat deelneemt aan de ARC wordt door de organisatie voorzien van een tracker dat met een interval van een paar uur zijn positie uitzendt. Men neemt aan dat de dertien meter lange langkieler is gezonken.

Reparaties

Scl-BasileaHet traject van de op 22 november gestartte ARC voert de deelnemers van Gran Canaria naar St. Lucia. Magritte was al eerder uitgeweken naar Mindelo op São Vicente om reparaties uit te voeren. De reparaties zouden geen verband houden met het lek.

Schipper Steve Arnold en zijn vrouw Teresa zouden vanaf de Carieb deelnemen aan de World ARC, met Australië als einddoel. Het zou de tweede keer worden dat het stel rond de wereld zeilde.

Het vrachtschip dat de zeilers aan boord heeft genomen, is onderweg naar Spanje. De start van de ARC begon ook al onder pittige omstandigheden.

Team Brunel finishte als eerste in de ARC en zette een nieuw record.

Beeld Google Earth en Vesseltracker.com

Tags: Last modified: 11 december 2015
Sluiten